Published On: Pon, svi 1st, 2017

BLAGO POLITIČARIMA S OVAKVIM NARODIMA BiH bez prosvjeda na 1. svibnja, unatoč više od pola milijuna nezaposlenih

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Ismet Bajramović ocijenio je kako je ljude u BiH vrlo teško motivirati za prosvjede.

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak na praznik rada 1. svibnja osim malobrojnog okupljanja obespravljenih radnika u Tuzli i sjednice vodstva sindikata u Sarajevu nisu zabilježena okupljanja niti veći prosvjedi unatoč lošoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji i velikom broju nezaposlenih, javlja Hina.

Skupina radnika bivših divova iz vremena socijalizma predvođenih Sindikatom solidarnosti Tuzlanske županije se okupila ispred spaljene zgrade kompanije Sodao u Tuzli. Prema riječima predsjednika sindikata Sakiba Kopića ovako mali skup pokazuje inertnost građana najmnogoljudnije županije u Federaciji BiH.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Ismet Bajramović ocijenio je kako je ljude u BiH vrlo teško motivirati za prosvjede.

“Prvi svibnja nažalost pada u sredini produženog vikenda tako da nemamo građana i teško je animirati ljude za prvi svibanj”, rekao je Bajramović i podsjetio da su i prošlogodišnji prosvjedi propali.

Po službenim podatcima u Bosni i Hercegovini je više od pola milijuna ljudi nezaposlenih.

Broj umirovljenika je veći od 650.000 a broj zaposlenih je svega 747.516. Po stopi nezaposlenosti BiH je na vrhu u Europi, a posebno zabrinjava što je među mladim ljudima blizu 60 posto nezaposlenih.

Dnevnik.ba