Published On: Ned, tra. 8th, 2018

BIZNIS CVJETA, BEZ POREZA, FISKALNE KASE I ZAPOSLENIH “Iscjeljiteljki” Nizami al Raisi netko ukrao skoro milijun KM, a gdje su ne zna ni vidovita Džemila

 

Možete pretpostaviti u kakvom su čudu bili istražitelji kada im je prijavljeno da je u brčanskom mjestu Cerik, iz kuće Nizame al Raise, poznate kao i “iscjeliteljka Kuranom”, ukradeno više od – dva milijuna maraka!

Ako su i posumnjali da netko iza vlastita četiri zida može kriti toliku sumu, dio skepticizma im je, vjerojatno, ubrzo splasnuo, pišu Nezavisne novine o ovom čudnom i zanimljivom slučaju.

“Krađu je prijavila Nizamina kćer. Policajci su ubrzo otišli na mjesto događaja te uviđajem utvrdili da u odnosu na dva milijuna maraka, koliko je po prijavi ukradeno, nedostaje zapravo 890.000 KM”, otkriva izvor “Nezavisnih”.

Prostom računicom zaključuje se da je policija ustanovila da je u kući i dalje više od 1,1 milijun maraka, a što se dogodilo s ostatkom, još se istražuje.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra u Policiji Brčko distrikta, rekao je da je u tijeku istraga, nakon što se policiji obratila jedna Brčanka i prijavila da je nepoznata osoba, ili više njih, provalila u kuću njene majke, u mjestu Cerik.

“Izvršen je uviđaj i o događaju je obaviješten tužitelj”, rekao je Emkić za “Nezavisne”, dok je iz Tužiteljstva Brčko distrikta potvrđeno da u suradnji s brčanskom policijom nastavljaju istragu.

Kako se doznaje, čim je slučaj prijavljen brčanskoj policiji, na mjesto događaja izašli su policajci te utvrdili da je provala u kuću najvjerojatnije izvedena između 1. travnja i trenutka prijave.

Iako postoji tvrdnja da je iz kuće, osim novca, ukradeno i zlato, nakit je u kući pronađen. Otkud tolika imovina, od Nizame novinari Nezavisnih nisu uspjeli saznati, jer su njihovi pokušaji da s njom stupe u kontakt ostali bezuspješni.

Njen životopis je i više nego zanimljiv – sudeći po onom šta se navodi, “liječi” brojna oboljenja, ali je spremna u koštac se uhvatiti i s drugim problemima.

“Nizama All Raissa, kraljica alternativne medicine” je, između ostalog, i “bioenergičar, iscjelitelj crne magije, vidovnjak, parapsiholog”.

Na internetu postoji i tvrdnja da ona uspješno liječi šećernu bolest, bolesti srca, koštana i živčana oboljenja, bubrege, jetru… Priskače u pomoć i kod alkoholizma, odvikavanja od droge, a koju diplomu ima, nisu uspjeli doznati.

Ipak, pronašli su niz video-snimaka u kojima ona tumači svoje “moći”. Tvrdi da je kao dijete bila skeptična, ali, baš u djetinjstvu, dogodilo joj se “čudo”.

“U neko doba noći znali su me odvesti u jednu šumu, gdje me je čekalo 13 djevojaka sa cvijećem. S njima sam se igrala, usred zime, snijeg do koljena je bio. To su bile vile. Ruke su mi napunile cvijećem i ja sam ga svojoj majci rahmetli donosila”, navela je ona. Pohvalila se da otklanja sve vrste bolesti, te da su joj ruke “aparati”, pa radi i na daljinu, a liječi, kako kaže, i – govorne mane.

“Ako je karci’om, tu s’m, ako je govorna mana, tu s’m”, poručuje ova “iscjeljiteljka”.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer