Published On: Mon, Jun 19th, 2017

Bivši UFC-ov teškaš preminuo nakon nokauta u ringu

NAKON što je jučer proglašen moždano mrtvim, Tim Hague je samo nekoliko sati kasnije preminuo. Bivši UFC-ov teškaš imao je samo 34 godine.
Hague je u komi završio nakon što je doživio nokaut u boksačkom meču protiv Adama Braidwooda koji je održao prije dva dana. Tamo je ostao bez svijesti u ringu te ga članovi tima nisu uspjeli probuditi. Hospitaliziran je te mu je ustanovljeno teško krvarenje u mozgu, nakon čega je operiran. Nakon toga je zadržan u komi iz koje se nažalost nije uspio probuditi.
Hague je svoju borilačku karijeru započeo 2006. godine, kao sudionik 3. sezone Ultimate Fightera, no nije zaradio UFC ugovor. Njega je zaradio tek kao član King of The Cage promocije, nakon devet pobjeda u deset nastupa i titule teškaškog prvaka te promocije, odnosno tada je dobio poziv iz UFC-a. Tamo je debitirao pobjedom protiv Pata Barryja, no onda je doživio tri poraza u nizu te je otpušten.
Posljednjih godina je nastupao po raznim promocijama te je došao do profesionalnog MMA skora 21-13. U boksu je također debitirao pobjedom, no nakon toga je doživio tri poraza, od kojih ga je ovaj posljednji nažalost koštao života s tek napunjenih 34 godine.