Published On: Pet, pro 3rd, 2021

Bivši reis Cerić: Hrvati su manjina koja bi da vlada nad bosanskim građanima, neka nam Allah prosvijetli um

Novu kolumnu bošnjačkog standup političara Mustafe Cerića za portal Bošnjaci.net, odnedavno državljanina i prijateljske nam Saudijske Arabije, prenosimo u cijelosti.

Nije ni satira ni parodija. Nije ni rijaliti šou!

Bosnnylood je poseban format, odnosno žanr svjetskih i domaćih cirkusnih performansi od sabaha do akšama, gdje glavni svjetski i domaći glumci izvođenjem svojih salto mortale do suza izbezumljuju bosanske gledatelje.

Nije ni Hollywood ni Bollywood!

Bosnnylood je ciklus profitabilnih cirkusnih igara, koje se nameću kao najpopularniji i sveprisutni oblik dokumentarnih tragikomičnih sapunica, gdje se ljubomorno sakriva zaplet genocidne drame da bi bosanske žrtve genocida doživjeli amneziju, kao glavni cilj bosnnyloodske serije cirkusnih igara u režiji oprobanih svjetskih i domaćih scenarista i režisera.

Nije da nam nisu poznati imenom i prezimenom još iz devedesetih godina prošlog stoljeća, ali ne bih da im spominjem imena.

Mnogo je njih ovdje dolazilo i odlazilo. Neki od njih u normalnim okolnostima nikada se ne bi ni sreli da nisu imali ulogu glavnog ili sporednog glumca u bosnnyloodskim cirkusnim igrama.

Neki vole da se opet ovdje vrate, a neki ne žele da ih se ikad više gleda u glumačkoj ulozi vještačke bosanske cirkusne igre u srpsko-hrvatsko-europskoj režiji. Jer mi se sve to previše gadi.

Ova je serija cirkusnih igara oko Bosne zanimljiva zato što liči na „rijaliti šou“, gdje su anticivilizacijski obrti mješovite Zadruge protiv zdravog razuma i protiv logike zdravog uma tako drastični i porazni da zbunjuju i sâmog Velikog Brata, koji ne zna kao da se s tim vještačkim glupostima nosi.

A mnogo je tih gluposti na sceni „rijaliti šoa“ u režiji Milorada Dodika i Dragana Čovića, od kojih je najveća glupost ona oko srpske pobune protiv zabrane negacije genocida, kao i ona oko hrvatske pobune protiv jednakopravnosti Hrvata među sâmim Hrvatima, gdje su jedni Hrvati u Bosni jednakopravniji i legitimniji od drugih.

Sinoć je na sceni „rijaliti šoa“ u rezidenciji ambasadora Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johana Satlera (Johann Sattler) u Sarajevu u toku radne večere američkog izaslanika za Izbornu reformu Metjua Palmera (Mathew) i Angeline Ajhorst (Eichhorst) nestalo struje.

Glavni glumac Milorad Dodik je zbog toga ranije napustio scenu jer se pobojao mraka, dok su Bakir Izetbegović i Dragan Čović ostali do kraja. Ne zna se šta je bilo na kraju.

No, zna se da europski i svjetski scenaristi i režiseri ne žele više stavljati svoj potpis na svoja autorska djela. To im se uvelike gadi.

Sada su na redu potpisi srpsko-hrvatskh udruženih scenarista i režisera uz blagoslov europskih i svjetskih promatrača, koordinatora i spektatora, koji su tu u Bosni da facilitiraju i iniciraju bosanski dogovor na način da Bošnjaci/musliman priznaju bosansku „realpolitik“ tako što će odustati od priče o zabrani negiranja srpskog genocidu u Srebrenici i tako što će Hrvati nesmetano imati u Bosni, pardon, Hercegovini, sve što zažele pod uvjetom da točno znaju što žele.

Srpskoj politici treba ukidanje Inckovog zakona o zabrani negiranja genocida kako bi se omogućilo Miloradu Dodiku da dovrši ono što su doživotno osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić započeli, ali nisu skroz dovršili. Nije fer da Milorad Dodik bude izvan panteona doživotno presuđenih srpskih ratnih zločinaca.

Hrvatskoj politici treba pravo manjine da vlada bosanskom većinom zato što je Dragan Čović jedini političar u Bosni, koji promovira europske vrijednosti na način da „sve što je moje, samo moje i zato ne želim da djelima ni sa kim, a ono što je prirodno tvoje, moraš dijeliti sa mnom inače blokirat ću ti i bosansko društvo i bosansku državu“.

Nije fer da Bošnjaci biraju Željka Komšića kad im se Dragan Čavić nudi džaba da ga izaberu kao legitimnog člana hrvatskog naroda iz Mostara. O Hrvatima u Posavini i drugdje neka brinu drugi. Oni nisu briga Dragana Čovića.

Dragi moji, nemojte očajavati! Serija bosnnyloodskog cirkusa se nastavlja!

I trajat će sve dok svi u Bosni ne budu podmireni i zadovoljni od Beograda do Zagreba, od Brisela do Washingtona, od Moskve i Istanbula i na karaju sve dolje i gore do Kine osim bosanskih autohtonih građana.

Bošnjaci/muslimani su tu u Bosni i njenoj Hercegovini da svima ispune „demokratska“ i „civilizacijska“ očekivanja osim sâmima sebi.

Jer svi treba da budu podmireni i zadovoljni zato što Bošnjaci ostaju uskraćeni i nezadovoljni, jer su naivni pa su svima vjerovali da je njima stalo do istine i pravde, da je njima stalo do demokracije i ljudskih prava, da je njima stalo do građanskog principa: jedan čovjek, jedan glas.

Bošnjaci/Bosanci su sâmi sebi krivi što su vjerovali da ih oni neće izdati!

Vjerovali su im da neće izdati svoje vlastite demokratske i civilizacijske principe u ime čišćenja Europe od autohtonih muslimana Bošnjaka/Bosanaca, koji iritiraju Orbana u Mađarskoj, Janšu u Sloveniji, Vučića u Srbiji, Milanovića u Hrvatskoj, a ponajviše Dodika i Čovića u Bosni i njenoj Hercegovini.

Rekoh, nije ovo ni satira ni parodija!

Nije ovo ni klasični rijaliti šou!

Nije ovo ni Hollywood ni Bollywood!

Već je ovo Bosnnylood!

Ovo je cirkus nad cirkusima o europskoj demokraciji i ljudskim pravima u Bosanskoj Republici, gdje se autohtoni Dobri Bošnjani kažnjavaju zato što su većinski muslimani.

Zato Bošnjaci/Bosanci moraju biti jedna od tri glave na čelu svoje vlastite države, koja je kriva zato što baštini povijesni princip multietničnosti i multikulturnosti.

Bakire, hoću da znaš da nisi sâm!

Ovaj cirkus i bezobrazluk neka nas sve probudi i osnaži.

Jer ono što čovjeka ne ubije, osnaži ga!

Božja je ovijek bila i uvijek će biti i na početku i na kraju!

Bošnjaci moji,

Učimo dovu da nam Svevišnji Allah svima prosvijetli um, oplemeni srce, otvori oči i raširi ruke da bude braća u radosti i u muci! Amin!

guest
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Stranput
Stranput
1 godina prije

Krme se opet javlja!!!!!!!!!!

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Stranput
1 godina prije

bahlinska svinja

vitina
vitina
1 godina prije

Života ti draga, što je ovo? Mogu razumjeti da je netko šovinist, da je zloban, da je podmukao, itd. itd. Ali da je netko ovako plitko bezobrazan i da ima potrebu ovako plitak da vrijeđa inteligenciju onih kojima se obraća, to stvarno ne mogu razumjeti. Susjedi Bošnjaci jeli vam bar malo neugodno kad vas ovaj bezobrazni priglupi starac “brani” i zastupa?

Last edited 1 godina prije by vitina
Duno
Duno
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Glup je ko točak.

Duno
Duno
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

On najviše vrijeđa njihovu boknjačku inteligenciju.

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Opet si se najeo pokvarenog bureka, pa ne znaš kuda udaraš. LoL!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Udri po čvarcima krme

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Glup ti jećaća

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Idite kod milančeta rohavog

Duno
Duno
1 godina prije

Svakom čovjeku dnevno umire 1 milion ćelija mozga. Ovom tserichu su očigledno davno poumirale sve ćelije njegovog mozga.

Duno
Duno
1 godina prije

To je riječnIk I nivo priče ravan istom kod bilmeza alje. I takvom pričom oni su poveli meslimune bosanske za sobom u rat. I nisu njih dvojica krivi, nego oni koji su za njima pošli u rat.

Ganga🐉
Ganga🐉
1 godina prije

koja gromada od idiota

Duno
Duno
1 godina prije

Braćo muslimanska vi ste se zadnjih 30 godina nevjerovatno isprovaljivali. Tcerić, riđobradi, Džafke, Sejdo, zvizda, kurtćehaja itd itd… Cijeli svijet vam se smije.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ti si bio vjerski covik Kako te nije stid tako govotir Kad je Hrvaska primala vase izbjeglice tad su vam valjali Hrvati Dobit ce te pojas gaze Koliko ste oslobodili u ratu ni milimetra vise

Mujo Basinac
Mujo Basinac
1 godina prije

Opet nas jedan luđak sramoti i utapa u beznađe.
Ponavljam ,Samo me nije strah hrvatske vlasti.

Keko
Keko
1 godina prije

Udbasu smo zavađaj sermti se pod kapu

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Keko
1 godina prije

Vezir je prećero ko u najboljim mu danima. Valjda nema drugoga posla u pemziji, pa se samoprovaljiva. Šejtan vazda nađe put do svoga dijela na dunjaluku.

Boke Harem
Boke Harem
1 godina prije

Ne pripadaš ti ovdje. Ne pripadaš u Europi nikako štovatelju pedofila. Muslimani ovdje će uvijek biti izostavljena paščad.

Vitar
Vitar
1 godina prije

pradjedovi su mu bili kršćani

Mexico
Mexico
1 godina prije

Turčiće treba protjerati iz kršćanske Bosne jer su krvoločni islamistički okupatori a posebno treba biti fokusiran na ove njihove ideološke svinje koji čine zločine,kradu,izmišljaju i glume žrtvu što nisu no što prije riješimo baliysko pitanje u kršćanskoj Bosni to ćemo prije krenuti u prosparitet i mir!

Luigi
Luigi
1 godina prije

Zar je ovaj još živ? Nije crknio od svoje zlobe?

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
1 godina prije

Vehabijo, vi da ste vecina kakva ti mislis da jeste vec biste vladali Hrvatima, ne biste niti pregovarali s njima. Prema tome, umisljas ili sanjas previse

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ovaj čovjek? je stvarno ishlapio,pojma nema šta trkelja.Ili možda većina misli šta on trkelja?

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ceticu zapamti jednom za sva vramena Hrvati su konstitivni narod i mi imamo svoju natodnost od stoljeca sedmog A ne ko vi svako malo mjenjate narodnost Posto imas drzavljsnstvo saudijske arabije idi tamo i nevracaj se LOPINO

Uskok
Uskok
1 godina prije

Nije komedija nije parodija već je svinjarija.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Uskok
1 godina prije

Svinjarija, točno.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Misli li ovaj da će sa Allahovim svjetlom na onaj dunjaluk ?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Težak haram u procjeni svjetla i tame.

Derim
Derim
1 godina prije

Tacno tako.
Manjina.
Manjina koja hoce da na tlu BiH napravi nekakvu svoju drzavicu po uzoru na onu bobanovu.
Naravno,ociscenu od drugih naroda.
To im je san.

Mećanje
Mećanje
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Bobanova se vrće.

Matrix
Matrix
1 godina prije

Ovaj trosi nesto , 100%…..

Gost
Gost
1 godina prije

Ti si manjina u Mostaru a htio bi vladati.

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
1 godina prije

Prase glupo jednakopravnost neznacci vladanje. Jednako znaci isto ili ravnopravno. = jednako,isto, ova crta ispod u jednako su Mujeo i Haso. Mislim da jedno od ovi je bosansko. Gazda, prst sto si digao je uspravno.
stolac koji nema noge je secija, stol kratki nogu je sinija. Odoh ja daleko zajeban je gazija koi nezna sto je pravo a sto je ravno>

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
1 godina prije

Je.eno je lupati a neznati sto si rekao. Neznam sto su vas ucili na tom vasem muslimanskom uneverzitetu. Nu nezna sto je ravnopravnost. Zalosno susjedu morati ce mo iz pocetka.

Carlos
Carlos
1 godina prije

Ovo su znali i komunisti o Bošnjacima.

Derim
Derim
1 godina prije

I Ceric prozreo jeftine pokusaje hdzeja i sacice njihovih sljedbenika.