Published On: Sri, stu 3rd, 2021

BIVŠI POLICAJAC New York dobio novog gradonačelnka

Demokrat Eric Adams, bivši policajac, pobijedio je na izborima za gradonačelnika New Yorka.

Naslijedivši Billa de Blasija, Adams će biti drugi gradonačelnik afroameričkog porijekla u povijesti najmnogoljudnijeg grada u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Prvi je bio David Dinkins, koji je služio početkom 1990-ih, a preminuo je u novembru prošle godine.

Adams, zagovornik radništva i borac protiv rasne diskriminacije, pobijedio je republikanskog suparnika Curtisa Silwu s velikom razlikom te tako postao drugi Afroamerikanac na čelu američke ekonomske i kulturne prijestolnice.

“Večeras slavimo, jer sutra počinje pravi posao! Službeno je, naša kampanja: kucajte na svaka vrata, dođite do svakog glasača u pet okruga bila je uspješna. Pobijedili smo u utrci za gradonačelnika New Yorka! Moj san se ostvario i ne mogu biti ponosniji što predstavljam grad koji svi volimo kao vaš izabrani gradonačelnik”, napisao je Adams na Twitteru.

Novom gradonačelniku New Yorka čestitao je i njegov prethodnik Bill de Blasio, podsjetivši kako je Adams bio “hrabri glas pravde na našim ulicama.”

Adams je služio u policijskoj upravi New Yorka 22 godine, četiri mandata kao senator države New York i kao prvi predsjednik okruga Brooklyn u mandatu od sedam godina.

Dužnost gradonačelnika New Yorka preuzima 1. siječnja iduće godine.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare