Published On: Pet, kol 6th, 2021

Bivši komadant HOS-a na obilježavanju godišnjice ‘Oluje’ uzviknuo ‘Za dom spremni’

Nekadašnji ratni komandant Devete bojne Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) Marko Skejo i ove godine je na obilježavanju godišnjice akcije “Oluja” u Kninuuzvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Dok su predstavnici nekoliko udruženja hrvatskih ratnih veterana na trgu u Kninu polagali vijence, Skejo je održao govor u kojem je rekao da je “hrvatska vojska srpskoj kobri satrala glavu”.

“Došli smo se pokloniti našim poginulima, njihovim porodicama i svima živima”, rekao je Skejo, a prenosi N1 Zagreb.

“Mi smo u zajedništvu, sve gardijska i pričuvne brigade, specijalna policija i naša policija i došli smo se pokloniti i odati počast onima koji su ginuli sa svim oznakama hrvatskim. Kao pripadnik 9. bojne HOS-a želim i ovdje pozdraviti sve naše poginule starim hrvatskim pozdravom”, rekao je Skejo koji je potom tri puta uzviknuo “Za dom”, dok su mu okupljeni oko njega odgovarali “Spremni!”.

Skejo je od ranije poznat po tome što u različitim prilikama koristi ustaški pozdrav “Za dom spremni”, a jednom prilikom izjavio je da mu je to jednako kao pozdraviti se sa “Hvaljen Isus i Marija”, podseća N1 Zagreb.

Policija posljednje dvije godine nije prijavljivala Skeju zbog uzvikivanja “Za dom spremni”.

Napomena: HOS je u BIH radio ogromne zločine nad srpskim stanovništvom u BIH. Alija ih je priznavao kao legalnu vojsku te su ušli u glavni stožer ABIH. Korišteni su za prljave poslove u Sarajevu. Naime tijekom čišćenja srpskih staraca iz sarajevskih nebodera, vrh Armije BIH 1992 pozivao je paravojne HOS bojnike da odrađuju taj posao. Tako su se krili tragovi zločina. Bojnici HOS-a nikada nisu priznali HVO kao svoju vojsku. U Dretelju su vršili obredna klanja i silovanja Srpkinja. U HOS su obično išli oni koji su htjeli izbjeći prvu liniju fronte. Primjerice obiteljski drug Neđe Galića, također HOS-ovca, i “filmski junak” iz filma Štefice Galić Miroslav Hrstić , koji je i danas u bijegu zbog kaznenog djela silovanja zatečnice Olge Draško. Sarajevski mediji nikada ne spominju političke veze između zločinačkog HOS-a i bošnjačke političke vrhuške. Kao niti činjenicu da je portret ustaše i zločinca Blaža Kraljevića bio postavljen  u Uredu bošnjačkog člana Predsjedništva Komšića.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x