Published On: Čet, velj 18th, 2021

Bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić hitno odvezen na transplantaciju srca u Zagreb

Bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić jutros je hitno odvezen za Zagreb gdje će mu tijekom dana biti izvršena transplantacija srca.

Kako je rekao izvor blizak Bešliću jutros je stigao poziv iz zagrebačke bolnice da je pronađeno srce za njega i helikopterom je odmah odvezen u glavni grad Hrvatske.

“Jutros rano su iz zagrebačke bolnice javili da se pojavilo srce dobira i  odmah je hitno helikopterom odvezen u Zagreb, jer od trenutka kad mu je javljeno, u roku od četiri sata mora biti u bolnici na operacijskom stolu”, kaže za Klix.ba izvor blizak bivšem gradonačelniku.

Dodaje kako je već ranije rečeno da se radi o zahtjevnoj operaciji koja će trajati satima, a da će proces oporavka biti oko godinu.

Inače Bešlić je zbog kroničnih problema s kardiovaskularnim sistemom više puta operativno tretiran u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Ljubo Bešlić je rođen 17. srpnja 1958. godine, a na čelu Mostara je bio od 2004. godine, te je gradom upravljao bez Gradskog vijeća od 2012. do 2021. godine čime je ušao u povijest kao najdugovječniji gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada.

Nakon jednog od povrataka s liječenja u Gradskoj vijećnici Mostara je kazao kako su pozicija gradonačelnika i rad bez Gradskog vijeća najveća kazna koju neko može dobiti i da je  to jako utjecalo na njegovo zdravlje.

Izbori u Mostaru su nakon 12 godina održani 10. prosinca 2020. godine, Gradsko vijeće je profunkcioniralo 5. veljače ove godine, a 13. veljače je za novog gradonačelnika izabran Mario Kordić.