Published On: Thu, Aug 3rd, 2017

Bivši članovi SDA osnivaju stranku

Zastupnici Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH i donedavni članovi SDA Senad Šepić i Sadik Ahmetović priopćili su jučer da će 10. rujna u Sarajevu biti osnovana nova stranka koja će se baviti pokretanjem procesa za nalaženje rješenja za glavne probleme stanovnika, a u svojim redovima očekuju i pojačanja iz RS.

Kazali su da razgovaraju s ljudima iz RS i da će za desetak dana u Banja Luci biti održana javna tribina na kojoj će biti oni koji podržavaju njihov koncept nove politike, prenosi Glas Srpske.

– Ovo neće biti klasična politička stranka. Neophodno je da se registriramo kao stranka da bismo mogli sudjelovati na općim izborima iduće godine, jer je zbog visokih troškova teško izvodljivo da nastupamo kao nezavisna lista – rekao je Šepić.

Prema njegovim riječima, pokušat će ponuditi novi pristup rješavanju prioritetnih problema građana.

– Profil stranke bit će najbliži centru – nećemo zaboraviti naš identitet i prošlost, a u svom djelovanju i političkom nastupu bit ćemo okrenuti ka rješenjima i budućnosti – rekao je Šepić.

Tvrdi da nova stranka neće stupiti u koaliciju s onima koji su okrenuti prošlosti i da neće sudjelovati u razgovorima o destabilizaciji.

– Nećemo pokretati inicijativu za smjenu Vijeća ministara BiH, jer bi to dovelo do destabilizacije, a ako bude stvorena nova parlamentarna većina, to ćemo razmotriti – rekao je Šepić./HMS/