Published On: Sri, ruj 4th, 2019

Bivši boksač i saborski zastupnik Damir Škaro uhićen na granici zbog optužbi za silovanje

Čelnik Autokluba Siget Damir Škaro uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH u srijedu ujutro nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje. Od podnošenja prijave 12. kolovoza taj bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu bio je u Bosni i Hercegovini

Samo nekoliko sati nakon što ga je policiji prijavila za silovanje Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije ima državljanstvo. Imao je rok do četvrtka da se javi policiji, a u srijedu ujutro je uhićen, javlja Dnevnik.hr.

Bila joj je radna subota, a žrtva je u najvećem hrvatskom autoklubu počela raditi prije dva mjeseca. Priča kako ju je napao sleđa, primio je oko struka, nabio ju na sebe i stavio joj ruku u grudnjak. Uspjela se istrgnuti, a on joj je rekao da prekine i da se ne otima. Lijevom rukom držao je obje njene ruke. ‘Molila sam da prestane’, ispričala je žrtva za emisiju ‘Provjereno’… On nije prestao i rekao joj je da će raditi što on hoće i da će ju silovati.

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe ‘Provjerenog’, nerijetko iz Škarina ureda izlazile uplakane.

Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nitko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti. A i ona se na to jedva odlučila.

Skupila je hrabrost i nakon dva dana prijavila Damira Škaru policiji. Prije nije jer je, kako kaže, dva dana plakala. ‘Ja se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi’, objasnila je. I onda je nastao novi problem. Bivši saborski zastupnik dobro je povezan u svim sferama društva, pa je ubrzo doznao što se događa.

Nekoliko sati nakon što ga je žrtva prijavila policiji dobila je Škarinu poruku s pitanjem ‘kako su ti djeca?’. Silovanje se dogodilo 10. kolovoza, dva dana kasnije prijavila ga je policiji, a ni dva tjedna kasnije policija Škari nije ušla u trag. Putem tajništva Autokluba Siget poručili su mu da se javi. Naknadno su ipak raspisali tjeralicu za njim jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu.

Bio je u Bosni i Hercegovini, odakle je žrtvi preko posrednika nudio pozamašan iznos za šutnju, 80 tisuća eura, što je ona odbila.

‘Čula sam da je Damir Škaro uhićen, ali to nisam čula iz službenih izvora i to vam oni trebaju potvrditi. Moja stranka je trenutno na bolovanju’, rekla je za Jutarnji list Morana Rabar, odvjetnica koja zastupa ženu iz AK Siget koja je prijavila Damira Škaru za silovanje.

Odvjetnica Rabar potvrdila nam je kako, osim iskaza njezine stranke, policija nema materijalne dokaze vezane za silovanje, ali da je čula kako njezina stranka nije jedina žrtva Škarina zlostavljanja.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare