Published On: Pon, svi 9th, 2022

Bivši austrijski ministar izdao bestseler o koroni, rekao koje su bile najveće greške

Bivši austrijski ministar zdravstva Rudolf Anschober postao je uspješan autor publicističkog djela o koronavirusu pod nazivom “Pandemija”.

U knjizi je analizirao politike primijenjene tijekom borbe protiv koronavirusa, kombinirajući ih s opisima sudbine nekolicine oboljelih.

Knjiga ovog 61-godišnjeg političara Zelenih u travnju je izbila na prvo mjesto liste publicističkih bestselera u Austriji.

“Ovo je iznenađujuće, no činjenica je da je pandemija sve izmijenila”, rekao je Anschober za dpa. Uspjeh knjige pokazuje golem interes javnosti za razdoblje suočavanja s koronavirusom od početka pandemije.

Bivši ministar smatra da je jedna od osnovnih pogrešaka političara bila pokušaj izjednačavanja onih koji su bili skeptični prema cijepljenju i protivnika cijepljenja.

U knjizi iznosi podatak po kojemu je među 30 posto necijepljenih Austrijanaca tek svaki treći antivakser, a ostali čekaju dodatne informacije i pojašnjenja.

Nehajan stav koji se proširio među ljudima s obzirom na sve manji broj zaraženih delikatna je stvar, smatra Anschober.

Upozoriti ljude na moguće opasnosti i izvući ih iz ovakvog “bezbrižnog raspoloženja sada će biti još teže”, kazao je, misleći pritom na kampanju cijepljenja u jesen.

Anschober smatra da bi bilo idealno primijeniti zajedničku europsku strategiju koja se neće temeljiti na nizu različitih mjera.

“Ljudi nemaju povjerenja u politiku i političare ako u susjednim područjima, primjerice, Bavarskoj, Češkoj i Salzburgu, vladaju drukčija pravila.”

“Obvezno cijepljenje, koje je u Austriji na čekanju, neizbježno je ako do rujna ne budemo imali stopu procijepljenosti od 90 posto”, smatra bivši ministar zdravstva./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
8 mjeseci prije

Prvo za vrijeme korone tretirali ljude ko životinje ,a sad izdaju knjigu.
Austrijanci ,prodaju šupljake ,jedino im je to preostalo.