Published On: Uto, sij 26th, 2021

Bivšem ministru prosvjete RS Nenadu Suziću devet godina zatvora za obljubu djevojčice

Nenad Suzić, bivši ministar prosvjete Republike Srpske i redoviti profesor Banjalučkog sveučilišta, osuđen je na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje djevojčice, priopćio je Okružni sud u Banjaluci.

Kako se navodi u objavi presude, Suzić je proglašen krivim zbog djela obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, pa ga je sud, na osnovu navedenog zakonskog propisa i članova 43, 46. i 52. istog zakona, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 9 (devet) godine.

Istom presudom optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. lipnja 2019. godine do 5. prosinca 2019. godine.

Optuženom je izrečena mjera zabrane potpunog vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt s djecom, navedeno je u presudi.

Takođe, optuženom je izrečena mjera zabrana približavanja i komunikacije s određenim osobama i to zabrana približavanja oštećenoj osobi na udaljenost bližu od pedeset (50) metara i zabrana komunikacije s istom osobom, u trajanju od dvije godine računajući od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Ova presuda nije pravosnažna i dozvoljeno je pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Suzić je, kako pišu “Nezavisne novine” uhićen petog lipnja 2019. godine, nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji.

Djevojčica je prijateljicama ispričala da ju je po tijelu pipkao Nenad Suzić, a one su to ubrzo ispričale nastavnicima i tako je sve dospjelo do policije, a bivši ministar prosvjete Republike Srpske je uhićen.

To su svojevremeno otkrili izvori “Nezavisnih novina” upućeni u detalje slučaja koji potresao Banjaluku.

“Čim su učenice ispričale svojim nastavnicima što im je rekla drugarica, oni su odmah, bez razmišljanja, slučaj prijavili policiji, koja je Suzića uhitila”..

Suziću je na teret stavljeno da je duže vrijeme dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će sve, kako se navodi, ostati njihova tajna./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>