Published On: Pon, svi 30th, 2022

BIVŠEG NAČELNIKA NAZVAO POKOJNIM: Tvrdi da mu je izletilo te se ispričava. Tvrdnju da su “Bošnjaci Turci i da im je majka Turska” nikad povukao nije…

Naime, Cerić se zahvalio bivšem načelniku općine Stari Grad Mustafi Resiću, međutim u svojoj zahvali nazvao ga je “rahmetli”, iako je Resić živ, prenosi Klix.

“Moram se zahvaliti i ovome rahmetli načelniku Starog Grada Mustafi Resiću. Molim Allaha da mu sve grijehe oprosti, a nije imao puno, nego samo one male da mu oprosti”, kazao je tada Cerć.

Mnogi su bili šokirani  ovom izjavom bivšeg reisa, a i sam Cerić je ispravio svoju grešku objavom na Facebooku dan kasnije.

Ranije je tvrdio da su Bošnjaci Turci te da Bošnjaci imaju svoju pramatičnu domovinu, domovinu svih domovina  – Majku Tursku. 

Nikada nije demantirao te tvrdnje.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ban dabalebad
Ban dabalebad
1 mjesec prije

Nisu cisto Turci .. jos gori soj.. Kaze se p0tur3..

sedma
sedma
1 mjesec prije

jeste spremni uzepejčići?
https://www.youtube.com/watch?v=QX_D0SDgfKM

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Još jedna radikalna naša muslimanska budala i ja i on znamo da su nam preci kršćani, da smo se PO,TURČI,LI, da je bakirov dida bio srbin živkovič.. Pa kome lažete ko li vjeruje u te bajke, ja sam MUSLIMAN i to je to

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Što se tiče tzv. bošnjaka, Cerić ništa nije pogriješio. Svojim cjelokupnim identitetom tzv. bošnjaci i jesu Turci. Na kraju krajeva kao Turci su se izjašnjavali i osjećali skoro pa 500 godina. Dakle, činjenica je da tzv. bošnjaci jesu Turci. Naravno, mali broj njih potječe od pravih Turaka, nego se prvenstveno radi o Potturiccama koji velikim djelom vuku porijeklo od potturččenih Hrvata i Srba. Sama činjenica da očevi izmišljene bošnjaćke nacije (Muhamed Filipović i Alija Izetbegović) su jedan porijeklom Hrvat iz Sesveta kod Zagreba (Filipović), dok je drugi porijeklom Srbin iz Beograda (Izetbegović) govori nam kako i od koga je ova izmišljena nacija nastala.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Kako god da su se izjašnjavali, ostali su samo turci u pokušaju 🙂

Ionako je čudno to što su i sada zadrti s tim što im je nametnuto kada je jasno da se treba okrenuti Europi i tom kršćanskom zapadu. Ali opet kako se okrenut kršćanima kada i dalje ne vole ove kršćane koji se nisu turčili jer eto, podsjećaju ih da su se oni tog odrekli, a i naviknuti su da mrze.

Nije im lako između ta dva svijeta.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Prijateljska,bratska,zastitnicka republika Turska!😁😎
Uzepeovci,je li vam mozda Austrija ili endeha izdala Ahdnamu?
Ne,nego slavno Osmansko carstvo.🤠

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Kako opisati bosanskog sunita jednim emotikonom = 🌻