Published On: Uto, lip 29th, 2021

Bivša pomoćnica ministra “masakrirala” službenu karticu u privatne svrhe: “Ajmo neki šampanjac, meni flaša šampanjca ništa”

Darija Janjić Nišavić (42), bivša pomoćnica ministra poljoprivrede optužena za primanje mita i zlouporabu službenog položaja, također će odgovarati pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog zlouporabe službene vizne kartice kojom je plaćala večere, šampanjac i izlaske prijateljima, majci i kćerima!

Kako Kurir doznaje, sumnjiči se da je od studenog 2019. godine, kada je dobivala službenu karticu s limitom od 100.000 dinara mjesečno, do listopada prošle godine, kada je uhićena, potrošila 624.444 dinara na izlete s prijateljima i privatnim zabavama oštetila ministarstvo za taj iznos.

Svrha izdavanja ove kartice bila je plaćanje troškova reprezenacije za službene potrebe. Međutim, dokazi prikupljeni tijekom istrage ukazuju da je bivša pomoćnica ministra najmanje novca potrošila u službene svrhe, a da je novcem države platila čak i proslavu svog rođendana – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, Darija Janjić Nišavić bila je “pod mjerama prismotre” pa je tako lako otkriveno kome je i kada plaćala račune.

Primjera radi, u jednom poznatom restoranu u Beogradu na vodi je 26. studenog oko 22.30 sati platila večeru karticom ministarstva i financijskoj službi dostavila izvještaj da je ona bila u službene svrhe. Međutim, istragom je utvrđeno da je u tom restoranu bila od 19 do 22.30 sati i to sa drugaricama. Proslavljale su Darijin rođendan, a ono što su pojele i popile platile su 32.720 dinara – objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Luksuzni restorani

Kao poslovne ručkove i večere, pravdala je i večere sa prijateljima u restoranima po Zemunu i centru Beograda, kao i najpoznatijem ribljem restoranu u prijestolnici. Navodno, snimljeno je kako gotovo uvijek s drugaricama i drugarima dogovara rezervacije, vrijeme dolaska, pa čak i pića koja će da naruče.

Krajem svibnja, snimljeno je kako prijatelja poziva da dođe u jedan restoran i pita ga što će da piju. Na njegov odgovor da naruči što hoće, ona mu odgovara “ajmo neki šampanjac”, i dodaje „meni flaša šampanjca ništa”. Te večeri, opet je ona častila društvo, naravno službenom karticom – dodaje on.

Vrhunac bahatosti, kako dodaje, bivša pomoćnica ministra dostigla je kada je nekoliko mjeseci ranije na večere i skupocjena pića sa prijateljima potrošila preko dozvoljenih 100.000 dinara za mjesec, doplatila iz svog džepa, a onda tražila refundaciju od države.

Mnogi računi plaćani su oko ponoći, na državne praznike a prema prikupljenim dokazima utvrđeno je da je na večere išla sa dve ili tri drugarice i nekolicinom muškaraca. Utvrđeno je da je kao službene troškove, pravdala i večere sa majkom i ćerkom – otkriva naš izvor.

Nemam para, imam karticu

Bahata državna službenica, kako dodaje, snimljena je i kako sa drugaricama razgovara da je vreme da idu na nova mjesta “jer svakako nemaju šta pametnije da rade.”

Za vrijeme dok su uživale na račun države Darija Janjić Nišavić je drugaricama otkrila i da ima 1.000 dinara u džepu. – Kada je drugarica pitala “sa kojim parama ćemo u restoran”, Darija joj odgvara “imam ja karticu, nemam para, ali imam karticu, oko 20.000 dinara na kartici, možda 25.000 ali to nam je dosta” – otkriva izvor Kurira i navodi da se Darija na saslušanju pravdala da su sve večere i ručkovi bili poslovni.

Pripremno ročište u Specijalnom sudu

Nije došla zbog bolesti

Pripremno ročište Dariji Janjić Nišavić koje je bilo zakazano jučer u Specijalnom sudu, odloženo je pošto se ona nije pojavila zbog zdravstvenih problema, a o čemu je prethodno obavijestila sud. Inače, Nišavićevoj je ukinut pritvor, te se ona brani sa slobode. Darija je osim optužbe za zloupotrebu službene kartice, trebalo da se izjasni i o krivici za primanje mita. Osim nje, na optuženičku klupu sjest će i Čedomir Drašković, koji se sumnjiči za davanje mita kao i Helga Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministrarstvu poljoprivrede, te još dvoje optuženih za korupciju.

(KURIR/PRESS)

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x