Published On: Čet, ruj 27th, 2018

Bivša moderatorica tuži Facebook: ‘Svakodnevno sam gledala ubojstva, odrubljivanje glava, silovanja..

Bivša djelatnica Facebooka Selena Scola podnijela je tužbu protiv svog nekadašnjeg poslodavca zbog trauma i duševnih boli kojima je, kako kaže, učestalo bila izložena na radnom mjestu.

Scola je na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža bila moderator, a dužnost joj je bila pregledavanje sadržaja koje korisnici postavljaju sa svojih profila.

Tvrtku Marka Zuckerberga tuži jer smatra kako nisu poštovali svoju obavezu uspostavljanja radnog mjesta na kojem se djelatnici osjećaju sigurno. Suprotno tomu, stvorena su rotacijska vrata na kojima su se vanjski suradnici neprestano izmjenjivali jer su bili nepovratno traumatizirani onime što vide na toj društvenoj mreži dok obavljaju svoj posao, rekao je njezin odvjetnik Korey Nelson. Kako on tvrdi, Facebookovi moderatori konstantno su izloženi stresu dok miču nepoželjan sadržaj s te mreže.

Scola navodi kako je svakodnevno gledala slike i videa silovanja, ubijanja, odrubljivanja glava… Facebook je ranije tvrdio da svi njegovi moderatori imaju dostupnu liječničku pomoć radi očuvanja svojega mentalnog zdravlja što uključuje i kvalificirane profesionalce u samoj tvrtki koji mogu organizirati i grupno i osobno savjetovanje, a djelatnici su pokriveni punim zdravstvenim osiguranjem.

Ovo će zasigurno biti još jedan težak udarac za Facebook, pošto tvrtka Marka Zuckerberga u posljednjih godinu dana bilježi pad dionica zbog problema sa kršenjem stavki o pravu na privatnost svojih korisnika.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare