Published On: Pet, lis 4th, 2013

BITNO JE BITI BOŠNJAK: Čaušević ostao u SAD-u , nije došao na popis

Susjedi uhićenog Željka Čauševića, osumnjičenog da je dao lažnu izjavu o postavljanju bombe ili eksploziva, šokirane su njegovim uhićenjem na aerodromu u Jacksonvilleu.

 

Američke vlasti u utorak su uhitile Čauševića (39) pošto su našle dva sumnjiva paketa na Međunarodnom aerodromu u Jacksonvilleu na Floridi , zbog čega je zračna satima bio zatvoren. Vijest o njegovom hapšenju brzo se proširila mirnim dijelom Jacksonvillea u kojem on živi, ​​a njegova komšinica Eldina Kadirić kaže da je 
bila zapanjena kada ga je ugledala na televiziji.

 

Ona je navela kako Čauševićeva obitelj izgleda “normalno” i da on i njegova supruga imaju dvoje djece koje stalno viđa vani dok se igraju. “Suosjećam s tom obitelji is onim kroz što prolaze”, dodala je Kadirić.

Dužnosnici i svjedoci naveli su da je Čaušević, naturalizirani državljanin SAD rođen u BiH, pokušao zaobići aerodromsku sigurnosnu provjeru, ali ga je zaustavio agent Agencije za sigurnost prometa.

Prema izvješću ureda Džeksonvilskog šerifa, Čaušević je agentu rekao da u svom rancu ima uređaj “koji je trebao biti bomba, ali da to nije”. Također je rekao da ima “detonator”, što se, u stvari, odnosilo na daljinski upravljač.

Na optužbe da je dao lažnu izjavu o postavljenoj bombi i posjedovanju lažne bombe, Čaušević je šutio tijekom kratkog saslušanja pred sucem suda okruga Duval Raselom Hejlijem. Čaušević je ostao u pritvoru uz mogućnost da bude pušten da se brani sa slobode uz jamčevinu od milijun dolara .