Published On: Čet, pro 26th, 2019

Biskup Ratko Perić: ‘Današnje migracije imaju drukčije socijalne oznake, masovno se pripremaju’

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić istaknuo je u utorak na misi polnoćki u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve kako je Isusuova obitelj bila emigrantska, no kako današnje migracije imaju drukčije motive te je pozvao katolike da očuvaju svoju vjeru i domovinu.

“Današnje migracije imaju drukčije socijalne oznake, masovn0 se pripremaju, imaju političku pozadinu, te se poziva na mijenjenja struktura u državi i društvu”, rekao je biskup Perić u propovijedi.

Podsjetio je kako je Isusova obitelj pobjegla u Egipat nedugo nakon njegova rođenja, zbog zapovijedi kralja Heroda da pobije svu djecu mlađu od dvije godine jer je strahovao da bi ga ‘novorođeni kralj’ mogao svrgnuti s prijestolja.

Biskup Perić je kazao kako je ipak kršćanska dužnost svakome pomoći u nevolji, uključujući migrante, ali i ostati dosljedan svojim korijenima.

“Mi moramo evanđeoski svakog putnika primiti, bolesnika liječiti, ali i svoju kršćansku vjeru njegovati i domovinu čuvati. Ni našemu mladom kralju Kristu Isusu nitko ne može prigovoriti da ne zna kako živimo jer je prošao naš križni put od rođenja do smrti. On daje vrijednost i dostojanstvo našem životu”, naveo je u propovijedi.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare