Published On: Sri, svi 25th, 2022

BISERKO: Milanović točno govori, odlazak Srba iz Hrvatske potaknut je iz Beograda

Varnice na relaciji Srbija – Hrvatska traju u kontinuitetu posljednjih deset godina. Stalno je u pitanju neraščišćena prošlost, prije svega zbog onoga što se dogodilo devedesetih godina”, kaže za “Danas” Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora, komentirajući oštre poruke na relaciji Hrvatska – Srbija zbog optužnice podignute protiv četvorice časnika Hrvatske vojske koji se optužuju da su tijekom hrvatske vojno-policijske akcije Oluja u kolovozu 1995. naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica.

Ona napominje da je mnogo toga što je predsjednik Hratske Zoran Milanović rekao na svojoj konferenciji za novinare točno, a prije svega da je odlazak Srba iz Hrvatske potaknut i organiziran iz Beograda.

„To je nešto što se vuče kroz sve ove godine, pogotovu što se sugerira da je to bio preventivni genocid. I taj sukob će trajati sve dok Beograd ne prihvati realnost i svoju odgovornost za to“, ističe Biserko i dodaje da je pitanje interpretacije prošlosti još uvijek problem.

Biserko kaže da se sa diplomatskim aktivnostima između Srbije i Hrvatske potpuno stalo, jer je Beograd, Hrvatsku zamijenio Budimpeštom, ali i zato što se Vučić sve više okreće ka Višegradskoj grupi.

Ona ističe i da je Beograd i dalje u regiji izvor nestabilnosti, ali i da rječnik Zorana Milanovića nije na mjestu, mada su mnoge stvari koje on kaže točne./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
2 mjeseci prije

Samo i jedino budala može tvrditi da je suprotno , mnogi bi manipulirali sa tim događajima no neće moći jer sve je dokumentirano na istini i briljantnom boju Hrvatske Vojske.zds BOG i Hrvati 🇭🇷

Nije Jozo
Nije Jozo
2 mjeseci prije

SrboČetnička armada je poražena od Hrvatske vojske. AMEN.

OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Nije Jozo
2 mjeseci prije

Gdje ??
Da se nisu dogovorili Tudjman i Milosevic . . . . ??
Kninska krajina za Bosansku posavinu i mirna ”Reintegracija” poDunavlja !!

Phoenix
Phoenix
2 mjeseci prije

Ma ja to, al kad onaj Alija rece da nije njegov rat….

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
2 mjeseci prije

sve je izdao kada je to rekao