Published On: Čet, tra 28th, 2022

BISERIN HEROJ HRVATE JE MOGAO SLOBODNO UBIJATI? Sakibu Mahmuljinu osam godina zatvora zbog zločina nad Srbima

Apelacijsko vijeće Suda BiH pravomoćno je osudilo na osam godina zatvora nekadašnjeg zapovjednika Trećeg korpusa bošnjačke Armije RBiH Sakiba Mahmuljina.

“Nemamo nikakav komentar. Nakon ovoga, nakon ovakve presude, vjerujem da ćete i vi razumjeti. Još nemamo pismeni otpravak”, rekao je kratko novinarima ispred Suda BiH Nermin Mulalić, odvjetnik Sakiba Mahmuljina.

On je, podsjetimo, prvostupanjski osuđen na 10 godina zatvora jer, po presudi, nije spriječio zločine pripadnika odreda “El mudžahedin” nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića.

Sud BiH je 22. siječnja prošle godine prvostupanjskom presudom osudio Mahmuljina na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

Apelacijsko vijeće Suda BiH poništilo je u studenog prošle godine tu, prvostupanjsku presudu i odredilo novo suđenje koje je počelo žalbenim postupkom na kojem su izneseni prijedlozi Tužiteljstva i obrane.

Tužiteljstvo se žalilo na visinu izrečene kazne Mahmuljinu za ubojstva zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske i nečovječno postupanje prema zarobljenicima, civilima i ranjenicima u prvostupanjskom postupku, dok se obrana žalila po svim osnovama, uključujući bitne povrede kaznenog postupka, te pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje./HMS/

guest
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Realno dobio je minimum.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Slažem se !

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Bitno da je dobio,i dokazano je armija BiH bila u UZPu sa Teroristima Al Kaide.

Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Eto postadoše i Bošnjaci UZP ovci ito sa ISIL džihadistima hahahahahaha kos e drugom smije i ruga imaće vremena i za plakanje.Debilistanci na kineskim aparatima malinara,crkavaju od muke i pasiluka.

Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Još kad osude onog bihaćkog zlotvora koji se pred kamerama sam presudio za strijeljanje i paljenje.To će biti kompletiran UZP Armije BiH,Al Kaide i HVa.

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Musliman=terorizam=nered=glad=uzp=genocid=glupoća…

Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Ovdje treba dodati da je Mahmuljin bio pod komandom Alijinom sto i snimci pokazuju zajednički sa mužahedinima,u srednjem debilistanu.Znači komplet tadašnja vlast na čeliu sa Alijom je u UZPu sa teroristima.

Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Očekujemo presudu Dudakoviću tako da kompletiramo cijeli generalštab terorističke Armije delistanaca.3 generala presudjeni za UZP sa teroristima i klanje gradjana.Pade UNITARNA BIH.Živjela entitetska BiH sa 3 entiteta.

Supersrbo
Supersrbo
2 mjeseci prije

Sad možemo slobodno reći da je unitarna BIH teroristicko zločinačka tvorevina.Koju treba zabraniti i presuditi preostale zločince, pohapsiti sve koji baštine zločinački tvorevinu.Jos damo da posthumno presudio zločinci Aliji a biće i to jer nema nam druge ako hoćemo entitetsku BIH.Debilistanske novine gore zbog ove presude.

Supersrbo
Supersrbo
2 mjeseci prije

Napokon nesto pozitivno za sve gradjane BIH sem za debilistance.Ovom presudom je presudjeno unitarnoj BIH I dat život večnoj entitetskom BIH.Jos samo da Hrvati smognu snage da traže svoj entitet sve bi bilo rijeseno.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

Šta on ima sa ovom borbom dobrovoljaca brace iz svijeta koje je poslao tuđman..hvala mu a i njima… oni su ubili djikana onako kako djikan ubija BOSNJAKE i ostale…klanjem…ubili samo jednog djikana ćeš klamjem….steta…

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

Djesi UZP alkaidanac.Šta bi sa unitarnom zločinačkom tvorevinom BiH.

Loš đak
Loš đak
2 mjeseci prije

Osuđen je što nije spriječio zločine.Nije učestvovao,nije naredio.To je uradila jedinica koja je samo formalno bila dio 3.korpusa.Slabo su oni poștovali vojnu hijerarhiju.

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
2 mjeseci prije

hihihhihi UZP teroristi kmečite unitarna zločinačka BiH je historija.