Published On: Uto, kol 6th, 2019

Biografska drama o skinheadu kojem je ljubav promijenila život u bh. kinima

Bryon Widner bio je jedan od najtraženijih skinheada na FBI-ovoj listi. Zastrašujuće rasističke tetovaže kojima je pokriven od glave do pete simboliziraju zločine iz mržnje. Kada upoznaje Julie i njene tri mlade kćeri, odgovornost očinstva ga snažno potakne da napusti pokret i život pun mržnje.

Njegova odluka je doslovce dočekana “na nož” od njegove bivše bande koja mu prijeti smrću dok pokušava okrenuti svoj život. Uz pomoć FBI-a imao je čak 25 brutalnih operacija uklanjanja tetovaža u zamjenu za razotkrivanje zločina na koji se svaka pojedina tetovaža odnosi, što je kulminiralo hapšenjem i osudom njegove bivše bande.

 

Bryona glumi Jamie Bell, najpoznatiji po ulogama u filmovima Billy Eliot, Rocketman, Fantastična četvorka. Danielle Macdonald glumi Julie Price, ženu koja je potakla promjenu kod Bryona. Vera Farmiga (Putnik, Prizivanje, Izvorni kod, Predsjednička igra) je Bryonova majku koja je jednako radikalna kao i Bryon, odnosno ona ga uvlači u život mržnje.

 

Režiju i scenarij potpisuje Guy Nattiv, Oskarom nagrađeni redatelj i scenarist iz Izraela. Guy je 2019. godine dobio Oskara za najbolji kratki film “Skin” koji je i poslužio kao predložak za film Koža. Guy je dobio inspiraciju za film u kafiću čitajući novinski članak o Bryonu Widneru, zagriženom skinheadu koji prolazi kroz bolan proces skidanja tetovaža kroz koji se fizički i psihički “čisti” od grijeha prošlosti.

Film u bh. kina stiže 8. kolovoza, javlja Una film.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare