Published On: Pon, srp 12th, 2021

Bio sam prije osam godina ovdje – kao da se ništa nije promijenilo

”Imamo sustav koji je ušao u rutinu izguraj, preglasaj”, rekao je.

”Oduzimati praviti narodu pravo da bira svog predstavnika nije ispravno i nije pošteno”, rekao je, između ostalog, u predavanju mostarskim studentima hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Kaže kako se zbog ignoriranja ove činjenice došlo do toga ”da se moramo objašnjavati u NATO-u da u neke dokumente uđe referenca o konstitutivnosti u dejtonskome sporazumu”.

”Dogodilo se prije mjesec dana u NATO-u da je bila stalno sabotaža da se u završnom izvještaju ne spominje Dayton. Zašto se ne bi mogao spomenuti Dayton?”, upitao je Milanović i rekao kako je sadašnja situacija uvrjedljiva i da treba poštivati Dayton.

”Imamo sustav koji je ušao u rutinu izguraj, preglasaj”, rekao je.

Milanović je rekao kako je, kao hrvatski predsjednik, dužan po slovu ustava i po vlastitoj savjesti nešto raditi ovdje.

”Bio sam prije osam godina ovdje i kao da se ništa nije promijenilo. Ustvari, nedovoljno se promijenilo. Stvari stoje, a neke su otišle u pravcu u kojem nisu trebale otići”, rekao je hrvatski predsjednik govoreći na mostarskom Sveučilištu.

Milanović održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru - Milanović održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru

Rekao je da nije i da neće biti stručnjak za BiH te i o razgovoru s članom Predsjedništva BiH i čelnikom SNSD-a Miloradm Dodikom.

”Rekao sam mu: Mićo, govorio si jedno, sada govoriš drugo. Njegovo biračko tijelo želi to čuti kako je sve super i kako je sve pet. Nije sjajno. Nije lako priznati da je genocid u Srebrenici netko planirao. Nije lako. Ljudima u RS-u trebat će vremena da to prihvate, to je ružno prema obiteljima stradalih”, rekao je.

Milanović održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru - Milanović održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru

Govorio je i o odlikovanju časnika.

”Nije mi jasno zašto predsjednik Tuđman kada je odlikovao Aliju nije odlikovao i Hrvatske brigade. Par Hercegovaca je to spomenulo pa sam se raspitao i rekao: Ja ću ih odlikovati. Mi smo oslobađali Hrvatsku s HVO-om i Armijom BiH”, rekao je.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x