Published On: Pet, pro. 7th, 2018

Komšić je od prošlog tjedna legitiman. Hvala, ministrice Marina!

Prije dva mjeseca 7.10. Željko Komšić je po treći put bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Tako je Komšić osvojio 225.500 glasova, 70 tisuća više od Dragana Čovića koji je dobio preko 80 posto glasova Hrvata u BiH.

O apsurdima i kršenju Daytonskog sporazuma se puno pisalo.

Ali, prošli tjedan dogodila se ljubav. Ministrica iz reda HDZ BiH Marina Pendeš, čija stranka tvrdi da je Željko Komšić nelegitiman, što ujedno misli i cjelokupan hrvatski narod u BiH (osim Slave Kukića), odlučila je primiti Komšića za kojeg se govori i da je isto što i Sejdo Bajramović.

Hrvatski aktivisti i narod se svim silama bore da svijetu dokažu Komšićevu nelegitimnost.

Onda je došla Marina.

Tim potezom Marina je dokazala da ne predstavlja interese hrvatskog naroda niti da je legitimna ministrica koja proizlazi iz volje hrvatskog naroda.

Prošetala je s Komšićem pred ustrojenim postrojbama OS BiH, za koje tvrdi da su i hrvatske postrojbe, što možda i je točno, ali sigurno ti momci koji su spremni ginuti za BiH nisu spremni ginuti za BiH u kojoj je normalno, legalno i legitimno da ih predstavlja Željko Komšić koji želi ukinuti njihovu konstitutivnost.

Sigurno im se ne da boriti za BiH gdje bi Komšićevi birači zabijali predsjednici susjedne države do jaja, a neke članove istog naroda nabiti na kolac.

Zato je važno da Marina da ostavku. Marina je svjesno ili ne, pod znanjem drugih ili ne, legitimirala Željka Komšića za što nije ni izabrana ni pozvana da čini u ime hrvatskog naroda. Ni u ime hrvatskog vojnika u OS BiH.

Ako joj je već stalo do OS BiH i pozicije, neka si sama raspiše natječaj i neka predstavlja BiH kako hoće. Ali ne više ispred i u ime hrvatskog naroda. Jer nitko joj nije dao vlast da se šeta s Komšićem kad joj cijeli narod politički nestaje zbog njenog šetača.

Zbog te političke sramote, Marina mora dati ostavku. A druga je opcija da odustane od svih funkcija unutar HDZ BiH ili da dobije nogu iz te stranke. Sve ostalo je jednostavno pogodovanje uhljebničkom mentalitetu u ime borbe za hrvatski narod. Kojem doista trebaju ljudi koji će se boriti svugdje, glasno i jasno na svim razinama kako u BiH tako i u svijetu.

A Marinin način nije primjer borbe, niti njen narod hoće da se prizna Komšića kao legitimni predstavnik.

Jer onda takav može ići po bijelom svijetu i predstavljati se kao legitiman predstavnik Hrvata i član Predsjedništva, što Hrvati ne žele, zar ne? Treba li možda nacrtati kolika je štetna šetnja Marine i Komšića?

I zašto bi se onda Hrvati ljutili ako sutra Hrvatska primi Komšića kao legitimnog predstavnika ako Marina šeta s njim, iako za to nema ni zakonske ovlasti? A i da ih ima, mogla se baš taj dan razboliti. Valjda joj razum politički dotle može dosegnuti.

Komšić je od prošlog tjedna legitiman. Hvala, Marina!

Ante J. | poskok.info