Published On: Sri, svi 29th, 2013

Bin Ladena nisu ubili američki komandosi?

LONDON – Lidera Al kaide Osamu bin Ladena nisu ubili američki komandosi, već je izvršio samoubojstvo aktiviranjem pojasa s eksplozivom, tvrdi nekadašnji Bin Ladenov tjelohranitelj Nabil Naim Abdul Fatah.
Prema njegovim riječima, Bin Laden je aktivirao pojas sa eksplozivom kada su američki vojnici upali u kompleks u pakistanskom gradu Abotabadu, nakon čega su ubili dvojicu njegovih čuvara, a lidera Al kaide ranili u butinu.
Fatah je priznao da nije bio u kompleksu u vrijeme Bin Ladenove smrti, ali mu je jedan od rođaka ubijenog lidera Al kaide rekao što se dogodilo.
Prema službenom priopćenju, pripadnici američkih specijalnih snaga “Foke” upale su u kompleks u Abotabadu u Pakistanu 2. svibnja 2011. godine gdje su u okviru operacije “Dzeronimo” ubili Bin Ladena.
Fatah je istakao da smatra da je službena verzija, koju je objavio američki predsjednik Barack Obama, “sumnjiva” i optužio je šefa Bijele kuće da ne govori istinu.
“Dijelovi Bin Ladenovog tijela su razneseni na sličan način kao pri samoubilačkim napadima, da ne bi bila ostavljena mogućnost američkim snagama da ga identificiraju”, rekao je Fatah, prenosi internet stranica “Gulf News”.
On je naglasio da je Bin Laden aktivirao pojas sa eksplozivom da bi izbjegao zarobljavanje i da bi “svoje tajne odnio u grob”.
Fatah je dodao da je Bin Laden u proteklih deset godina nosio pojas s eksplozivom.