Published On: Sat, Dec 21st, 2013

Bilo je potrebno održati sveobuhvatan proces konzultacija prije slanja zakona u parlament

SARAJEVO – Glasnogovornik Delegacije EU u BiH Andy McGuffie zbog brojnih zahtjeva medija da prokomentira obaranje SDP – ovih antikoruptivnih zakona u Parlamentu FBiH danas je izdao priopćenje za javnost u kojem je potcrtao da su stavovi ureda specijalnog predstavnika EU u našoj državi Petera Sorensena jasni bilo je potrebno održati sveobuhvatan i konstruktivan proces konzultacija prije nego što su zakoni poslani u parlamentarnu proceduru .

– Nadamo se da će uskoro biti održan inkluzivnijim proces tehničke konzultacije . Tako važni zakoni zahtijevaju da se u fazama njihove izrade , tijekom zakonodavnog postupka , zaista konzultiraju sve nadležne institucije koje treba da ih provode – poručio je McGuffie .

Naglasio je da je borba protiv korupcije prioritet za EU u BiH iu široj regiji , te je s tim u vezi dodao da je Delegacija EU u BiH i dalje spremna pružiti tehničko – stručnu pomoć kako bi pomogla da se osigura da revizija predloženih zakonskih rješenja bude u skladu s već utvrđenim minimalnim standardima , te da , istovremeno , osigurava potpunu usklađenost sa sličnim zakonima u cijeloj državi , kao i poštivanje postojećeg zakonskog okvira .

( Avaz )