Published On: Pet, ruj 25th, 2020

Bill Clinton je navodno imao „intimnu večeru“ sa Ghislaine Maxwell u Los Angelesu 2014. godine

Britanska pripadnica visokog društva Ghislaine Maxwell, bliska saradnica preminulog pedofila Jeffrey Epsteina, trenutno je u pritvoru u bruklinskom zatvoru zbog šest optužbi, uključujući seksualnu trgovinu i regrutiranje maloljetnih djevojaka za Epsteina.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton imao je tajnu večeru kojoj su, između ostalih, prisutni bili britanska prijateljica Jeffrey Epsteina, Ghislaine Maxwell, koja je optužena za trgovinu tinejdžerkama za preminulog seksualnog prestupnika, navodi se u utorak u izvještaju Daily Beast, pozivajući se na više izvora.

Prema izvještaju, „intimna večera“, kojoj je sudjelovao bivši predsjednik, Maxwell i njen navodni suprug Scott Borgerson i drugi saradnici, dogodila se u restoranu u Los Angelesu u februaru 2014. godine, nakon gala proslave tog mjeseca.

Pomoćnici Clintona navodno su pokušali da zabrane pozivanje Maxwell na tu tajnu večeru, zbog navoda o njenoj umiješanosti u Epsteinove zločine trgovine ljudima, zbog kojih je osuđen i zatvoren 2008. godine.

„Ovo je intimna večera sa Clintonom u LA“, rekao je za web stranicu jedan izvor, kojeg je uznemirila odluka da se pozove sada optužena za trgovinu seksom Maxwell. „Razmislite o svim ljudima koje poznaje u LA, a Ghislaine će prisustvovati.“

Glasnogovornica Bill Clintona odbila je  komentirati izvještaj Daily Beast, ističući, međutim, da je prema izjavi Clintonovog tima iz 2019. godine prethodno pojasnio da on nema saznanja o „strašnim zločinima“ za koje se Epstein izjasnio krivim, kao ni o nedavnim optužbama protiv njega.

„Predsjednik Clinton ne zna ništa o strašnim zločinima za koje se Jeffrey Epstein izjasnio krivim na Floridi prije nekoliko godina, niti o onima za koje je nedavno optužen u New Yorku“, navodi se u izjavi.

U srpnju je Maxwell uhićena u New Yorku i optužena za trgovinu tinejdžerkama za osuđenog pedofila Epsteina, koji je u misterioznim okolnostima umro u njujorškoj zatvorskoj ćeliji u kolovozu 2019. godine, dok je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu maloljetnim djevojkama u seksualne svrhe.