Published On: Ned, lis 4th, 2020

Bijela kuća otkrila da je Trumpovo stanje ozbiljnije nego što je isprva rečeno

“Od jučer ujutro se nevjerojatno oporavio, pogotovo kad znam da se veliki broj ljudi, uključujući mene i liječnika, jako zabrinuo”, kazao je Meadows.

Predstojnik Ureda Bijele kuće Mark Meadows rekao je u subotu navečer da je zdravstveno stanje predsjednika Donalda Trumpa u petak bilo znatno gore nego što je isprva bilo objavljeno, dodajući da su liječnici zbog groznice i pada razine kisika u krvi preporučili da ga se prebaci u bolnicu te da je sada dobro.

Meadows je u razgovoru za Fox News komentirao proturječna i nejasna izvješća o zdravlju 74-godišnjeg predsjednika koji je obolio od covida-19, prenosi Hina.

“Jučer ujutro smo bili uistinu zabrinuti, imao je groznicu i pala mu je razina kisika u krvi. No, u njegovom tipičnom stilu, predsjednik je bio na nogama i šetao”, kazao je Meadows, istaknuvši da se predsjednik sada dobro oporavlja.

“Ovo vam mogu reći, najvažnije je da sada nema groznice te da je predsjednik stvarno dobro kada je riječ o zasićenju krvi kisikom”, dodao je Meadows.

Dužnosnici Bijele kuće, uključujući i Meadowsa, u petak su govorili da predsjednik ima “blage simptome” te da nastavlja raditi.

No, liječnici iz vojne bolnice Walter Reed i bolnice John Hopkins su preporučili da se predsjednika Trumpa prebaci u bolnicu.

“Od jučer ujutro se nevjerojatno oporavio, pogotovo kad znam da se veliki broj ljudi, uključujući mene i liječnika, jako zabrinuo”, kazao je Meadows.

Dan nakon kontradiktornih poruka iz Bijele kuća, Trump se iz bolnice putem Twittera obratio javnosti i u videu iz svoje bolničke sobe poručio da se osjeća “puno bolje” i nada se da će se “brzo vratiti”.

Trump je helikopterom u petak po američkom vremenu prebačen iz Bijele kuće u Walter Reed, nedaleko Washingtona, oko 17 sati nakon što je objavio da je bolestan. Dužnosnici njegove administracije, koji su taj potez opisali kao preventivnu mjeru, kazali su da će nekoliko dana biti zadržan u bolnici.