Published On: Wed, Nov 27th, 2013

Bihać: Obilježena osma godišnjica od formiranja OS BiH

Povodom obilježavanja osme godišnjice od formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), danas je u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću upriličena prigodna svečanost, kojoj su prisustvovali i predstavnici županijskih i općinskih organa vlasti.

– Prvog prosinca navršit će se točno osam godina od osnivanja OSBiH. Novim ustrojem Oružanih snaga, u bihaćkoj kasarni “Adil Bešić” stacioniran je Drugi pješadijski bataljon, koji je u ovoj godini, u potpunosti realizirao sve postavljene zadatke – istaknuo je komandant Bataljona, major Elvir Bešić.

Predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) Farko Hodžić, čestitajući vojnicima i oficirima ovu godišnjicu, izrazio je nadu da će OSBiH ubrzo ući u obitelj NATO-a, što je zajedno s punopravnim članstvom u Europskoj uniji (EU) jedan od strateških prioriteta države. 

Ovom prilikom, govorilo se o aktivnostima, koje pripadnici OSBiH provode u okviru svojih redovih obaveza, te su kapetan Emir Begluk i vojnik Safet Ćehić nagrađeni za doprinos u realizaciji svih postavljenih obaveza.