Published On: Ned, pro 11th, 2016

BiH može biti državna zajednica ili zajednica država, i ništa više

Dodik je naglasio da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može biti državna zajednica ili zajednica država.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima relevantne podatke za svoju tvrdnju da se iz “Islamske države” u BiH vraćaju tisuće boraca.

Dodik je rekao da bošnjačka politička i sigurnosna struktura u Federaciji BiH logistički pokriva stvaranje materijalnih i ljudskih pretpostavki za jačanje ekstremizma i terorizma. Ocijenivši da se svaki normalan čovjek na ovom prostoru boji ovih pojava, Dodik je istaknuo da nisu svi Bošnjaci i muslimani teroristi, ali da su oni koji su u posljednje vrijeme činili terorističke napade u regiji isključivo radikalizirani muslimani.
“U tom pogledu postoje činjenice, informacije o organizacijama, financiranju, osobama koje su organizirale odlaske”, naveo je Dodik između ostalog. Upitan predstavljaju li posljednje izjave predsjednica Hrvatske o BiH miješanje u unutarnje stvari BiH, Dodik je rekao kako BiH nema unutarnje stvari.
“Mislim da BiH nema unutarnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutarnjem planu ni unutarnjim stvarima”, istakno je predsjednik RS.
Dodik je naglasio da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može biti državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više.
“BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužiteljstva. Kad mi netko objasni što su unutarnja pitanja BiH onda ću moći objasniti je li se gospođa Kitarović miješala u unutarnje stvari BiH ili nije”, zaključio je Dodik.
Govoreći o sastanku s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, prije tri dana u Beogradu, Dodik je rekao da je razgovarano o obostrano važnim temama. On je istaknuo da nije imao potrebu za popravljanje nekih odnosa, jer ne trči za spekulantima koji zbog toga što se netko javno ne vidi mjesec-dva dana pravi teorije zavjere piše Večernji.ba
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare