Published On: Pon, pro 19th, 2016

BIH JE SIGURNA ZEMLJA, OSIM ŠTO NEKI PRIJETE DA ĆE NAPAST BIH VOJSKU: Pojačane mjere sigurnosti zbog informacija koje su stigle iz OSA-e

Ministarstvo obrane BiH i Zajednički stožer Oružanih snaga uveli su pojačane mjere sigurnosti na svim lokacijama u njihovoj nadležnosti zbog informacije koja je stigla iz Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH…
Kako je rekao zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić, pojačane mjere, koje su uvedene 10. prosinca navečer i još su na snazi, posebno se odnose na skladišta naoružanja i municije.
Jerinić je rekao da Ministarstvo reagira na svaku informaciju koju dobije od OSA-e BiH.
To su redovni poslovi. OSA je došla do određenih saznanja i dala informaciju povjerljive prirode, pa ne mogu iznositi detalje zbog čega su poduzete ove mjere, kazao je Jerinić za “Glas Srpske”.
On je dodao da će pojačane sigurnosne mjere biti na snazi do daljeg i da nema razloga za brigu među stanovništvom.
Glasnogovornica MUP-a Srpske  Mirna Miljanović kazala je da resorno ministarstvo uvelo redovne godišnje pojačane mjere sigurnosti, ali da nije postupalo na osnovu informacije iz OSA-e BiH.
Mi poduzimamo takve mjere uvijek tijekom novogodišnjih i božićnih praznika. Očekuje se pojačan priliv građana iz inozemstva, pojačana frekvencija prometa, a ima i više organiziranih okupljanja koja bi trebalo osigurati, navela je Miljanović.
Mjere sigurnosti bile su podignute na najviši nivo i kada je u studeni prošle godine Enes Omeragić u Rajlovcu ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH i ranio tri osobe.