Published On: Sub, svi 18th, 2013

BiH ima više od jednog Sanadera

SARAJEVO – Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da BiH nema samo jednog, nego, nažalost, “više Sanadera”, kao i da “bošnjačka državna mafija” stoji iza desetak nerazjašnjenih zločina nad hrvatskim povratnicima u središnji dio BiH.
“Mislim da ih / Sanadera / imamo puno više nego u Hrvatskoj. Zašto? Zato što u BiH postoje crni stranački fondovi koji se pogotovo vežu za SDA i javna poduzeća poput` Telekoma `i nekada` Elektroprivrede `i drugih tvrtki”, rekao je Radončić .
On je za “Večernji list” izjavio da iu BiH postoje ljudi koji su, zahvaljujući politici, postali nevjerovatno bogati.
Govoreći o uhićenju balkanskog narkobosa Nasera Keljmendija na Kosovu i Metohiji, Radončić je rekao da se Keljmendija ne boji on, nego bošnjačka državna mafija.
“To su oni koji su ubili pokojnog Jozu Leutara kao zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH ili Nedžada Ugljena, koji je bio visokopozicionirani šef obavještajne službe. To je bošnjačka državna mafija koja iza sebe ima ubojstvo obitelji zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića”, istaknuo je Radončić.
Prema njegovim riječima, iza iste bošnjačke državne mafije je i desetak drugih politički i interesno motiviranih ubojstava ili nerazjašnjenih zločina nad Hrvatima povratnicima u središnji dio BiH.
Ministar sigurnosti BiH u izravnu vezu s ovim zločinima, ali i brojnim korupcijskim prevarama, dovodi SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.
Govoreći o rješavanju “hrvatskog pitanja” u BiH, Radončić, koji je i lider Saveza za bolju budućnost, rekao je da je stav njegove stranke da Bošnjaci ne smiju majorizovati Hrvate, da ne smiju birati hrvatske članove Predsjedništva i da BiH nije moguća ako Hrvati nisu ravnopravni.
“Ne smijemo dopustiti skrivene ambicije koje postoje u krugu oko Bakira Izetbegovića da se BiH raspadne tako da za to budu krivi Hrvati i Srbi, a da jednom mladomuslimanskom krugu na dar padne bošnjačka republika. To je suicidalna politika”, zaključio je Radončić.