Published On: Uto, pro 22nd, 2020

BiH bira izbornika, igrači javno podržavaju jednog kandidata

NOGOMETNI savez Bosne i Hercegovine bira nasljednika Dušana Bajevića koji je napustio reprezentaciju nakon što nije uspio izboriti Europsko prvenstvo.

Glavni kandidat za novog izbornika je Sergej Barbarez, legenda reprezentacije. Barbarez, koji je najveći trag u igračkoj karijeri ostavio u HSV-u, nema nikakvog trenerskog iskustva, ali je favorit navijača i dijela nogometaša.

Barbarezu igrači javno daju podršku na društvenim mrežama, a reprezentacija.ba piše da su njegovu izjavu kako planira pomoći reprezentaciji BiH javno podržali Miralem Pjanić, najbolji igrač Bosne i Hercegovine i veznjak Barcelone te reprezentativac Kolašinc, Bičakčić, Demirović, Ahmedhodžić, Todorović, Danilović, Šehić, Gojak, Prevljak, Vršajević, Rahmanović…

Njegovu objavu podržao je, zanimljivo, i Sergej Jakirović, bivši trener Gorice, za kojeg se spekulira da će raditi u Barbarezovom timu.

Kvalifikacije BiH za Svjetsko prvenstvo počinje 24. ožujka protiv Finske. Ako danas ne dobije izbornika, dobit će ga do sredine siječnja na posebnoj sjednici Izvršnog odbora.

Uz Barbareza među kandidatima su bivši Dinamov trener Ivajlo Petev, bivši hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović, trener Željezničara Amar Osim, bivši trener Sarajeva Husref Musemić, bivši izbornik BiH Safet Sušić…