Published On: Ned, stu 8th, 2015

BiH bi trebala smjestiti dvije tisuće izbjeglica iz Sirije, od čega na hrvatskim područjima oko 700


Vijeće ministara je preko resornog ministarstva od Vlade ŽZH zatražilo da ponovno stavi u funkciju stari izbjeglički centar u Grudama, koji je poslije rata imao oko 300 korisnika. U njega bi se trebale smjestiti izbjeglice iz Sirije. Ova informacija je potvrđena, ali izvor iz Vlade ŽZH je zatražio anonimnost.
Do ministra Stjepana Boguta zbog nagomilanih obveza i radnih zadataka je teško doći.
Prema informacijama u BiH bi se trebale smjestiti 2 tisuće izbjeglica od čega bi ih na hrvatskim područjima bilo smješteno oko 700. Neslužbeno doznajemo da je zahtjev za prihvat izbjeglica upućen i općini Čapljina, a smještaj je predviđen u Tasovčićima.
Ovi zahtjevi pomalo začuđuju, jer je njima predviđeno da oko 700 izbjeglica dobije smještaj na većinskim hrvatskim područjima, što nije proporcionalno broju ostalih naroda u BiH. Predsjednik RS-a Milorad Dodik je odbio mogućnost smještaja Sirijaca u srpskom entitetu.
Humanost svatko treba pokazati na djelima, ali zar je realno da ovoliko izbjeglica bude smješteno na području od Gruda do Čapljine, što je oko 1% stanovništava. Tako bi se u postotcima izjednačili sa Njemačkom.
Ljubuski.net

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare