Published On: Pon, pro 8th, 2014

BIH BI MOGLA ISKOPIRATI SRPSKI ZAKON: Srbija bi mladima zabranila vožnju od 11 navečer do 6 ujutro

Ministar unutarnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović rekao je za Tanjug da će predložitiu  izmjenama Zakona o sigurnosti prometa da novi mladi  vozači ne mogu upravljati vozilima od 23.00 sata do 06:00 sati ujutro.
Ministar je rekao da je pored kontrole prometne policije potrebno pooštravanje zakonskih mjera kako bi spasili životi sudionika u prometu.

Potpredsjednica vlade i ministarska prometa Zorana Mihajlović izrazila je večeras očekivanje na će na sjednici Vlade biti odlučeno da bar izmjene Nacrta zakona o prometu koje se tiču ​​mladih vozaca budu donijete po hitnom postupku i da počnu vrijedi od 1. siječnja.

Mladim vozačima bit će, izmedu ostalog, zabranjeno da do 21. godine voze automobile jače od 76 konjskih snaga. Očekujem od MUP-a da Nacrt zakona o prometu pregleda i da zajednički na sjednici Vlade odlučimo da bar izmjene koje se tiču ​​mladih vozača, budu donijete po hitnom postupku, rekla je za RTS ministrica Zorana Mihajlović.

Prometna nesreća u kojoj su u subotu noć tri mladića poginula, pokazuje da se stanje ne mijenja i da hitno morada  se reagira, rekla je ona.

Nacrt zakona o prometu  bit će prosleđen Ministarstvu unutarnjih poslova, a Mihajlović vjeruje i da će početi vrijediti od 1. siječnja sljedeće godine.

“Ocekujem od MUP-a da izmjene pogleda i mišljenja i da zajednicki na sjednici Vlade odlučimo da bar te izmjene koje se tiču ​​mladih života, mladih vozača, budu po hitnom postupku, jer je to pitanje života”, rekla je Mihajlović.

Prema njezinim riječima, nema radne skupine MUP-a ili radne skupine Ministarstva prometa, “mi smo jedna Vlada, praktično jedna radna skupina”.

“Ja ću ih zamoliti i razgovarati s premijerom i sa ministrima da bar taj dio oko mladih vozaca ide po hitnom postupku, a da sve ovo što jeste opsežna izmjena i dopuna Zakona o prometu ide malo kasnije, jer to zaista mora biti u javnoj raspravi “, navela je ministrica.

Kada je riječ o ograničenju snage motora koji bi vozili mladi, ona je rekla:

“Svakako da ćemo traziti od MUP-a da nam objasni zasto možda to ne bi bilo u zakonu, ali ja ne vidim razlog da ne ucinimo sve da mladi vozači, prije svega, ne ginu”.

Mihajlović je naglasila da su “siguran auto, siguran vozač i siguran put – tri faktora jednako vazna, nijedan faktor nije manje važan. Prema tome, upravljači puteva i te kako će imati povećane kazne novim izmjenama i dopunama zakona, ali vozac mora biti educiran “.

Povodom polemika o dijelu nacrta zakona, prema kojem će novinari biti kažnjavani za predstavljanje i promoviranje nepropisnog ponašanja u prometu, Mihajlović je rekla da je “to prijedlog radne skupine da mora nesto da se učini u onom dijelu koji se zove medijska politika i mi tu od medija ocekujemo prijedloge, ne samo kritiku “.

“Svi mediji su bili pozvani, predstavnik UNS-a je bio u radnoj skupini i oni smatraju da je to cenzura medija. Ja sam rekla – slobodno, izvolite popraviti taj član u onom smislu gdje treba. Ali važno je da ako postoji reklama, informativni program, gdje god se pojavljuje nešto što je protiv Zakona o sigurnosti prometa, i kada vidimo nasilničku vožnju – zašto da ne stoji prije toga da tu ima scena nasilničke vožnje ili scena koje ugrožavaju sigurnost prometa “, navela je Mihajlović.