Published On: Pet, svi 5th, 2017

BIH, A NE TEKSAS, MOGLA BI BITI PRVA KOJA ĆE SE OTCIJEPITI OD SAD-a: Tu je deset puta veća nezaposlenost nego u ostalim američkim državama


Nezaposlenost u Sjedinjenim Američkim Državama najmanja je u posljednjih deset godina osim u BIH javljaju agencije.

Rekordan broj novih radnih mjesta je otvoren u travnju ove godine kada je novi posao dobilo čak 211.000 Amerikanca. Time je postotak nezaposlenih pao na 4,4 posto što je najmanje u posljednjem desetljeću. Istovremeno, jedina američka država u Europi bilježi rekordnu nezaposlenost, na sramotu SAD-a. U BIH je nezaposlenost 43% iako i naša zemlja potpuno sluša naredbe Washingtona. Zašto smo ostavljeni na samom dnu Europe nije jasno, no SAD ako drže do sebe morale bi poraditi više na svom imidžu. Naprosto izgleda odvratno da jedina američka država u Europi stoji lošije od Albanije.

U Hrvatskoj je nezaposlenost pala na 11 posto dok je u jednoj Srbiji tri puta manja nego u BIH. I iznosi 13%.

Građani BIH i na drugim poljima su diskriminirani u odnosu na druge Amerikance. Naime, jedino se BIH građanima brani sudjelovanje na američkim izborima, još uvijek nemaju američke putovnice  i to je ono što bode oči. Senator BIH, Valentin Inzko, često puta je o tome govorio u UN-u ali ga nitko ne sluša. Amerikanci su nešto pametniji od europskih Amerikanaca u BIH koji , iz još nepoznatih razloga, iz godine u godinu slušaju Inzka. Postoje čak i mediji u BIH koji Inzkove izjave shvaćaju ozbiljno ,a tu i tamo možete vidjete neke građane BIH kako ga pozdrave na ulici.

I dok se Amerikanci iz BIH iseljavaju u preko bare, u SAD-u bude otvoreno oko 185.000 novih radnih mjesta. Najviše zapošljavanja je bilo u uslužnim djelatnostima, zdravstvu te industriji.

Ako ovo nije diskriminacija, koju SAD rade prema jednom dijelu svoje zemlje, onda stvarno ne znamo što je.

Europski mediji su se raspisali da će možda doći do otcjepljenja države Teksas, no puno je vjerojatnoje da će se BIH otcijepiti od SAD-a nastavi li nas Washington ovoliko ignorirati.

Koliko je stanje u BIH teško, najbolje govori podatak, da je posljednji američki guverner u BIH, Patrick Moon, iz BIH naprosto pobjegao i od tada mu se gubi svaki trag.

Poskok.info