Published On: Sub, srp 17th, 2021

Biden poslao pismo Bišćanki Amri Šabić-El-Rayess: Inspiriran sam tvojom hrabrošću

Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na  Univerzitetu Columbia u New Yorku, dobila je pismo od američkog predsjednika Joea Bidena.

Navodi da je inspiriran njenom hrabrošću, a povod za pismo je njen dobrotvorni rad na edukaciji protiv mržnje te njena knjiga, koja se nalazi i u Bijeloj kući.

“Draga Amra, hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi ‘Mačka kojoj nikad nisam dala ime’. Inspiriran sam tvojom hrabrošću i snagom koju si pokazala unatoč srceparajućoj tragediji i prognanstvu. Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah i Jannah. Postala si upravo dio ideje koja čini Ameriku…”, stoji, između ostalog, u Bidenovom pisemu.

Pismo Bidena uspješnoj BišćankiPismo Bidena uspješnoj Bišćanki

Ostatak pisma je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i odlučnost Amerike da pomogne ostvarenju sigurnosti i prosperiteta u BiH.

“Kod mene se posao nastavlja – posao čiji je cilj da je manje mržnje i više mira, razuma, sreće i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i širom svijeta. Nismo genocid preživjeli da sjedimo skrštenih ruku i gubimo svoj glas, nego da naša upozorenja i priče odzvanjaju širom svijeta i preventiraju i gase vatrenu mržnju gdje god pomolila glavu”, poručila je uspješna Bosanka na Facebooku.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x