Published On: Pet, ruj 2nd, 2016

Biden: Pokušajte zamisliti da tom Trumpu date pristup nuklearnom oružju

Potpredsjednik SAD Joe Biden izjavio je da se republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu ne može povjeriti kontrola nad američkim nuklearnim arsenalom, javlja AP.
“Pokušajte zamisliti što bi bilo da date pristup nuklearnim šiframa tom tipu, tipu koji kaže da bi razmotrio opciju upotrebe nuklearnog oružja”, rekao je Biden pred oko 250 ljudi okupljenih na mitingu sindikata Ujedinjenih radnika automobilske industrije u Youngstownu, u sklopu kampanje demokratske kandidatkinje za predsjednicu SAD Hillary Clinton, prenosi Hina.
Američki potpredsjednik nije štedio riječi kako bi objasnio da Trump jednostavno nema uvjete da bi vodio najveću svjetsku silu, piše Hina.
Rekao je da je nedavno bio s predsjednicima Litve, Latvije i Estonije i morao ih je uvjeravati da Trump ne predstavlja SAD. Predsjednici triju država bivšeg Sovjetskog saveza bili su, rekao je Biden “na smrt preplašeni” mogućnošću da Trump postane američki predsjednik jer on u svojim predizbornim izjavama dovodi u pitanje funkcioniranje NATO saveza i eventualne pomoći državama koje su, konkretno suočeni s eventualnom agresijom Rusije.
Predsjednici bivših država Sovjetskog saveza zapamtili su Trumpovu izjavu u srpnju kada je rekao da bi ako on postane predsjednik, Amerika mogla preispitati svoje obaveze prema drugim članicama NATO saveza. Drugim riječima, SAD ne bi bezuvjetno vojno pomagale saveznicima u slučaju agresije.
“Ma ja ne mislim da je Donald Trump loš čovjek, ali on je potpuno neinformiran”, zaključio je Biden svoj govor u Youngstownu.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x