Published On: Sri, tra 13th, 2022

Biden optužio Putina za genocid u Ukrajini

Američki predsjednik Joe Biden prvi je put u utorak izjavio da je ruski predsjednik Vladimir Putin počinio “genocid” u Ukrajini, dodavši da će konačnu odluku o tome donijeti pravnici na međunarodnoj razini.

Biden je upotrijebio izraz “genocid” u govoru u tvornici etanola u saveznoj državi Iowi, a kasnije se držao tih kvalifikacija dok se pripremao za ukrcaj u zrakoplov. “Da, nazvao sam to genocidom. Ali pustit ćemo odvjetnike na međunarodnoj razini da odluče hoće li to tako kvalificirati ili ne, ali meni se tako čini”, rekao je Biden novinarima, prenosi HINA.

Prethodno je američki predsjednik pokolj u ukrajinskom gradu Buči nazvao “ratnim zločinom”.

Biden je u Iowi komentirao rast cijena goriva i rastuću inflaciju, koja je u SAD-u na najvišoj razini u četiri desetljeća. Rekao je da je visoka inflacija u njegovoj zemlji uzrokovana ratom koji Rusija vodi protiv Ukrajine, te istaknuo da američki Kongres radi na tome da je smanji.

Rekao je i da će SAD prodavati dnevno milijun barela nafte iz strateških rezervi kako bi se smanjile cijene goriva u cijelom svijetu te da i druge zemlje poduzimaju slične korake. “Vaš obiteljski proračun, mogućnost da napunite automobilski rezervoar ne bi trebali ovisiti o tome hoće li jedan diktator na drugoj strani svijeta objaviti rat i vršiti genocid”, rekao je Biden.

/Republika/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
nuk
nuk
1 mjesec prije

a američki predsjednici nisu genocidni počevši od nuklearne bombe Japanu, preko Vijetnama, Koreje, Libije, Iraka, Sirije…

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Levin: This is what the ‘Biden crime family’ did > https://www.youtube.com/watch?v=iWcobZfiTAs
Watch Biden SHOT DOWN in SHAME after ‘left-wing’ media call out Hunter’s ‘laptop’ case > https://www.youtube.com/watch?v=FRmVVdLRkkc