Published On: Wed, Mar 6th, 2019

Bh. terorist Nusret Imamović iz Sirije pobjegao u Libiju

Nusret Imamović, radikalni vehabijski vođa iz Maoče, koji se nalazi na listi 10 najtraženijih terorista svijeta, nedavno je iz Sirije s obitelji pobjegao u Libiju, piše Dnevni avaz, pozivajući se na neimenovane izvore sigurnosnih agencija u BiH.

Imamović je u Siriju otišao 2013. godine, a sa sobom je poveo i suprugu i troje djece.

Prema neslužbenim izvorima, ovog terorista i dalje čuvaju pripadnici ozloglašene jedinice “El-Nusra Front”.

Avaz piše i da su teroriste Emira Ališića i Aliju Kesreovića prošle godine zarobile kurdske snage.

U Siriji se i dalje nalazi na desetke državljana BiH i njihovih obitelji, pri čemu međunarodne organizacije pokušavaju njihovu djecu vratiti u BiH.

Određeni broj državljana BiH, koji su se pokušali preko Irana vratiti iz Sirije, zarobile su kurdske snage, a njihova imena nisu poznata.

Na Interpolovoj crvenoj tjeralici i dalje se nalazi 25 državljana BiH zbog pridruživanja “Islamskoj državi” i terorističkim organizacijma u Siriji i Iraku.

Interpol već tri godine traga za Ramom Grahovićem, Ibrom Ćufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem, Amirom Džinićem, Hamzom Labidijem.

Na crvenoj listi terorista su i Saudijac s pasošem BiH Ahmed Zuhari, Edin Alijev, Samid Cicvara, Naser Arnaut, Adnan Hodžić, Edin Muftić i drugi.

Gdje je Nusret Imamović, najtraženiji bh. terorista i mudžahid