Published On: Sri, sij 20th, 2021

BH POSTAJE HIT: “Jedino zatvaranje kafića u 23h podsjeti vas da tu postoje mjere protiv korone”

Zoran Šprajc u RTL Direktu je prokomentirao epidemiološku situaciju, mjere i restrikcije u drugim europskim zemljama.

– Iz svega rečenog jasno je da 1. veljače na kavu i pelin nećemo ići. Kafići i restorani vjerovatno će biti zatvoreni do sredine veljače, a mogli bi biti i do početka ožujka. U Stožeru stalno ističu kako usprkos epidemiji koja ubrzano opada žele biti oprezni – rekao je novinar Zoran Šprajc u RTL Direktu.

– Pogotovo zato jer zemlje koje su popustile mjere i u prosincu otvorile kafiće i restorane, poput Velike Britanije i Irske, sada imaju divljanje epidemije i uvode žestoki lockdown. Kao i Njemačka u kojoj je jedino Bavarska jakim mjerama držala epidemiju pod kontrolom, pa sada cijela zemlja mora uvesti mega lockdown koji bi mogao trajati do proljeća. U Francuskoj pak možete u zatvor ako između šest popodne i šest ujutro prekršite policijski sat – kazao je Šprajc te nastavio:

– U međuvremenu, u Bosni i Hercegovini, jede se, živi i pije kao i prije, premda epidemija uzima živote kao nikad prije. Rade klubovi, rade kafići. Naizgled pandemije kao da nema, ali zatvaranje u 23 sata ipak podsjeća da mjere u Bosni i Hercegovini i dalje postoje.

– Rade kafići, normalno maske se ne nose, Vikendom su klubovi puni, pjevači pjevaju, jedina je razlika da imamo policijski sat – kazao je Goran Kaleb iz Mostara.