Published On: Ned, tra 17th, 2022

Bh. kriminalci krili se iza dvije aplikacije, među njima i sudac iz Bijeljine. Javljao je ishode presuda…

Ovo je u petak kazala državna tužiteljica Bojana Jolović u Sudu BiH tijekom iznošenja prijedloga za određivanje pritvora za devet osoba koje su prije nekoliko dana uhićene u policijskoj akciji kodnog naziva ‘Ira’.

Pritvor je zatražen za Željka R., Igora B., Samira A., Anđelka Đ., Mišu R., Sašu K., suca Osnovnog suda u Bijeljini Jovana S. te Dragana M. i Miroslava P.

Ove osobe osumnjičene su za organizirani kriminal, međunarodno krijumčarenje droge te oružja i vojne opreme, kao i druga kaznena djela, među kojima je odavanje službene tajne, objavio je Avaz.

“Aplikaciju Anom su koristili nekoliko mjeseci, a prije toga su koristili aplikaciju Sky”, rekla je Jolović. Za osumnjičenog suca Jovana S., Jolović je pojasnila da je jednom od članova grupe, kad se interesirao za ishod svoje presude na Vrhovnom sudu Republike Srpske, on pomogao nakon što mu je obećan dar.

Avaz iz izvora bliskih istrazi saznaje da je riječ o kriminalcu Mili R. i da se sve događalo u ožujku i travnju prošle godine. Naime, nakon što je presudom Okružnog suda u Bijeljini od 18. prosinca 2019. godine Mile R. proglašen krivim za kazneno djelo ‘Ubojstvo’ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina i sedam mjeseci, on je uputio žalbu i čekao presudu Vrhovnog suda RS-a.

Tužiteljstvo Jovana S. sumnjiči da je, prije dostavljanja presude strankama u postupku, osobama koje je angažirao Mile R. telefonom javio da je Vrhovni sud RS-a donio odluku kojom se ukida presuda Okružnog suda u Bijeljini.

“Jovanu S. je obećano da će biti počašćen od Mile R., koji se tada skrivao i pripremao bijeg u slučaju potvrđivanja presude”, stoji u prijedlogu Tužiteljstva.

“Ovo nije usamljen slučaj, jer postoji sumnja da je odavao informacije o većem broju presuda u parničnim postupcima i savjetovao kako da se postupa i koji se odvjetnici trebaju izabrati”, rekla je tužiteljica Jolović.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Carapanska kultura…subara svoja krade u treningu kad ajduk djikan nema pljačke