Published On: Čet, stu 7th, 2019

Bh. kirurg postao član American College Of Surgeons

Na Kongresu American College of Surgeons, koji se održavao od 27.10.do 31.10.2019. u San Franciscu, SAD, održana je i ceremonija proglašenja novih članova. Novi član ovog prestižnog kirurškog udruženja postao je Prof.dr med.sci. Samir Delibegović iz Tuzle, kao prvi kirurg iz Bosne i Hercegovine.

Priznanje je osigurao dugotrajni samoprijekorni rad Prof. Delibegovića, sa njegovim pristupom svojoj struci, angažiranosti u stalnom razvoju i predanosti radu. Jedan je je od začetnika moderne, minimalno invazivne kirurgije u Bosni I Hercegovini.
Izdao je više medicinskih knjiga kao autor i koautor. Organizator stručnih medicinskih skupova radi razmjene znanja i iskustava i stalno provođenje edukacijskih projekata, te autor je brojnih znanstvenih članaka u svjetskim časopisima iz područja kirurgije.
Ovo jeste priznanje i cijeloj bosanskohercegovačkoj kirurgiji. Članstvo prof. Delibegovića olakšat će prijem novih članova iz Bosne i Hercegovine, posebno članova Udruženja endoskopskih kirurga u BiH, čiji je predsjednik prof.dr Samir Delibegović a članstvo u ACS olakšati će dalji razvoj kirurgije u Bosni i Hercegovini.
Kongresu koji se održavao u Moscone kongresnom centru u San Franciscu, prisustvovalo je preko deset tisuća sudionika iz cijelog svijeta, a obuhvatio je sva područja kirurgije.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare