Published On: Uto, sij 19th, 2021

Bh građani mogu u Srbiju bez PCR testa, a mjere popušta i Crna Gora

Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije i Bugarske mogu ući u Srbiju bez negativnog PCR testa, potvrđeno je za portal N1 u Vladi Srbije. Isto vrijedi i za državljane Srbije koji se upute u ove zemlje. Od 14. siječnja, kako je i ranije najavljeno, građani Sjeverne Makedonije mogu ući u Srbiju bez PCR testa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Albanije Edi Rama razgovarali su ranije o ukidanju obveznog negativnog PCR testa za ulazak državljana Albanije u Srbiju. Odluka o tome donijeta je na sjednici vlade. Veleposlanstvo Srbije u Bugarskoj objavilo je da i građani Bugarske mogu ući u Srbiju bez negativnog PCR testa.

S druge strane, Crna Gora je dozvolila ulazak u tu zemlju bez PCR testa, što vrijedi i za građane Srbije. Građani Srbije koji ne dolaze iz spomenutih zemalja (BiH, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska i Crna Gora), a nemaju negativan PCR test, moraju provesti obveznih 10 dana u kućnoj izolaciji, od dana prelaska granice.

Osobama koje dolaze iz SAD, umjesto negativnog PCR testa, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, navodi se na web stranici Veleposlanstva Srbije u Sofiji.
Predsjednik Gospodarske komore Srbije Marko Čadež ocijenio je da je ukidanje obveznog PCR testa za ove zemlje još jedna dobra odluka za ekonomsku suradnju u regiji. ”Regija je naša zajednička kuća, zato je odluka ministra zdravlja o ukidanju obveznog PCR testa za sve koju nam dolaze iz neposrednog okruženja još jedan pokazatelj naše spremnosti za ukidanje barijera između nas”, rekao je Čadež, prenosi se u priopćenju Gospodarske komore Srbije.