Published On: Sri, lis 16th, 2013

BH FANATIKOSI: BHTV i FTV su nacionalističke kuće, prenose slavlje samo iz bošnjačkih gradova

Udruga BH Fanticosi konačno je odlučila spremiti tužbu protiv BHTV-a i FTV-a:  Svaki put snimaju slavlje samo iz gradova s bošnjačkom većinom, srpske i hrvatske navijače kao i navijače Ostalih ignoriraju! BH TV je nacionalistička TV kuća” – navodi se u priopćenju krovne udruge navijača BH reprezentacije koje su poslali nakon sinoćnjih TV priloga u kojima su dva javna BH emitera selektivno izvještavala o slavlju sa BH ulica. Slično kao što su nakon pobjede nad Lihtenštajnom ove dvije kuće izvjestile samo iz Zenice, Tuzle, Sarajeva, Bihaća i Istočnog Mostara ovaj put se ponovilo isto s tim što su ovaj put otišli i u Bugojno.

Glasnogovornik ove udruge Reuf Bajrović ogorčen je na ponašanje državnih TV medija. On navodi kako mediji u BIH slijede nacionalističku matricu i da žele BIH predstaviti kao podijeljeno društvo. Zapravo potvrđuju ono što nacionalisti cijelo vrijeme tvrde kako je BH reprezentacija isključivo bošnjačka stvar a mi znamo da nije i da je podjednako podržavaju svi. Umjesto da su sinoć prošli ulicama Banjaluke, Prijedora, Ljubuškog , Širokog Brijega  i Čapljine oni ponovo snimaju samo gradove u kojima Bošnjaci čine preko 90% stanovništva. BIH ne pripada samo Bošnjacima pa tako ni pobjeda BH reprezentacije ne pripada samo Bošnjacima. Ova pobjeda pripada svima nama i državne TV kuće moraju objektivno izvještavati.

Iz udruge navijača BH Fanatikosi najavilu su objavu snimaka koji dokazuju da se pobjeda BH reprezentacije podjednako slavila svugdje. Tvrde da posjeduju snimke jednog Širokobriježanina koji je sinoć pijan priveden u policijsku postaju, te da postoje objektivne sumnje da se napio zbog sreće nakon pobjede.

Također u Prijedoru su trojica mladića sletila s ceste u jarak, u plavom golfu sa žutim blatobranom. Bajrović je stava da je taj događaj nužno povezan sa histerijom nakon pobjede.

Vukota Pašić, poznati antifašist iz Nevesinja, sinoć je priprječio cestu na putu Ljubinje – Trebinje , sa 10 tona balvana. Bajrović tvrdi da ima dokaze kako je čovjek to učinio u čast pobjede BH reprezentacije nad mrskim neprijateljem.

U Posušju je jučer u svim kladionicama bilo masovno klađenje na BH reprezentaciju. Gdje ćeš većeg patriotizma od tog dodaje Bajrović uz napomenu da je tužba protiv odgovornih ljudi u BHTV i FTV već spremna.

Iz BHTV i FTV-a nisu htjeli komentirati ove najave iz ove sve popularnije NVO udruge a zašto svaki put snimaju veselje iz 4 većinska bošnjačka grada nikome do dan danas nije jasno.

 

poskok.info