Published On: Uto, sij 14th, 2014

Bh. državljanina raznijela bomba u Austriji

Austrijska policija identificirala je žrtve eksplozije ručne bombe u automobilu u 16. bečkom okrugu. Riječ je o Zlatku N. (45), poduzetniku podrijetlom iz BiH nastanjenom u Mondzeu i Nijemcu Valdemaru V. (57).

Na očevidu je utvrđeno da je bomba aktivirana u automobilu, ali ne i da li je riječ o nesretnom slučaju ili o namjerno izazvanoj tragediji. Naime, saslušani su svjedoci i nema naznaka da je događajem obuhvaćen još netko.
Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro i stanar obližnje zgrade pomislio je da je čuo pucanj, pa je obavijestio policiju. Patrole i ekipa za očevid brzo su stigle na lice mjesta i zatekli BMW bugarskih registarskih tablica. Utvrđeno je da je bomba eksplodirala na strani suvozača, na što su ukazali geleri. Zlatko N. zatečen je mrtav za volanom, a Valdemar V. sa otkinutom rukom i on je preminuo na putu u bolnicu,piše Avaz.ba

Oni nisu imali dosijee, a glasnogovornik bečke policije Tomas Kajblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa krivičnim djelima u Austriji ili drugim zemljama. Ostalo je, međutim, nejasno, zašto se u automobilu nalazila ručna bomba, tko je unio i kako je došlo do detonacije.

Policiju su zainteresirali i prazni kanisteri u prtljažniku.

– Izgleda da su kanisteri novi i nekorišteni. Naložena je kemijska analiza kojom će biti utvrđeno da li se nešto ranije nalazilo u njima, ali za to je potrebno vrijeme – kazao je Kajblinger.

Vozilo nije prijavljeno na Zlatka N. Naime, automobil je uzeo na lizing Bugarin Georgi S. zaposlen u Salzbourgu.

– Jednostavno sam u šoku. Posudio sam Zlatku automobil i s njim sam razgovarao u petak uvečer. On je bio sa svojim prijateljem Valdemarom – kazao je Georgi S, koji je pomogao u brzoj identifikaciji.

Problemi sa zaposlenima

Stranački kolega iz SPO-a i zamjenik gradonačelnika Mondzea Franc Vokner kaže da je Zlatka N. posljednji put vidio na sastanku uoči Božića.

– Zlatko je imao dva kamiona, a po potrebi je iznajmljivao još. Žalio se da mu je ukraden traktor koji se potom pojavio na Balkanu. Rekao mi je i da ima problema sa zaposlenima. Prevozio je španjolsko povrće u Austriju i Njemačku, ali je poslovao i u Bugarskoj. Ne znamo mnogo o njegovim poslovima – rekao je Vokner.