Published On: Uto, ruj 4th, 2018

Bez konzultacija sa Srbijom, BiH neće učiniti nijedan korak vezan za Kosovo

Bosna i Hercegovina kao zemlja koja nije priznala Kosovo i koja ima izrazito prijateljske odnose sa susjednom Srbijom do sada nije sudjelovala, niti će sudjelovati na regionalnim sastancima na kojima sudjeluju predstavnici Kosova bez dogovora sa Beogradom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

ovodom informacija koje su se pojavile u medijima u vezi s neformalnim sastankom ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP), koji će biti održan u Banja Luci, navode da BiH predsjedava SEECP-om od 1. srpnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine te da je neformalni sastanak ministara vanjskih poslova planiran u okviru tog predsjedavanja.

‘U SEECP-u sudjeluju i predstavnici Prištine od lipnja 2014. godine, nakon što je postignut dogovor Beograda i Prištine na Summitu u Bukureštu, prema kojem su definirani način i uvjeti sudjelovanja predstavnika Prištine u regionalnim inicijativama”, ističu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Naglašavaju da se pitanje regionalnih odnosa i jačanja međusobnog povjerenja ne bi smjelo koristiti za dnevno-političke obračune i za potrebe predizbornih kampanja, prenosi Bljesak.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare