Published On: Pon, ožu 28th, 2022

“Bez javnog servisa ne može biti ni funkcionalne države”

Društvo hrvatskih novinara Bosne i Hercegovine ovim putem upućuje punu potporu kolegama s Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) apelirajući na sve odgovorne u BiH na žurnu reakciju da učine sve potrebno kako bi javni servis opstao, kako se ne bi, unatoč svim prijetnjama, ugasio.

“Jasno je da bez državnog javnog servisa ne može biti ni funkcionalne države!”, poručuju.

Dodaju da bi bez BHRT-a Bosna i Hercegovina bila jedina država u Europi koja nema javni medijski servis.

-A upravo je ovaj servis jedan od 14 uvjeta za dobivanje kandidacijskog statusa BiH za Europsku uniju. Tražimo da se pronađe način deblokade računa, isplate milijunska dugovanja prema BHRT-u, ali i pronađe način za normalan rad i stabilno financiranje državne televizije, priopćeno je.

S obzirom na činjenicu da bi BHRT uskoro, zbog trenutačnog stanja, mogao biti prisiljen na prestanak rada, žele, kažu, upozoriti na važnost rješavanja ovog problema. -Urušavanje BHRT-a dovelo bi do potpunog raspada RTV sustava u BiH i probleme u emitiranju programa javnih RTV servisa, poručuje DHN BiH.

Apeliraju još jednom na sve institucije, odgovorne i mjerodavne na žurno djelovanje zbog sudbine više od 800 zaposlenika BHRT-a i njihovih obitelji, ali i cijele Bosne i Hercegovine koja, kako dodaju, ne može napredovati prema Europskoj uniji bez funkcionalnog javnog medijskog servisa.

-Uz sve navedeno, želimo uputiti potporu kolegama novinarima, snimateljima, montažerima, urednicima i svima drugima koji, unatoč teškoj situaciji i krizi, i dalje profesionalno izvješćuju sa svih događaja i drže opstojnost programa. Profesionalizam je uvijek bio vodilja BHRT-a i kao takav je i potreban BiH. Nadamo se kako će se naći načina za prevladavanje teškoga stanja u kojemu se našao BHRT, priopćeno je iz Društva hrvatskih novinara Bosne i Hercegovine./HMS/

guest
nije obvezno
3 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
EUHB

To treba ugasiti i uništiti jer je muslimanski vitalni interes da Hrvati ne dobiju svoju televiziju

ANGLOFOB © ® !

BREAKIN NEWS 😎 !!!

Al Jazeera kupila Poskok za simboličnih 3,75 miliona petrodolara 😎 i od danas se Poskok zove Al Poskok 😎 😎 !

Tekbir za Al Poskok 😎 – i na Al Poskoku se već uveliko puca anglosaksonsko-germanska propaganda i tekbira iz američkog šuupka 🙁 !

ANGLOFOB © ® !

Moji Hrvati 🙁 – dobićete Vi osuunećenog od metra a ne Izborni zakon ili svoj entitet 🙁 🙁