Published On: Pon, lip 24th, 2019

BEZ IMALO DOCIRANJA Stručnjakinja tumači zašto je Škoro odradio fantastičnu kandidaturu: Ovo davno, davno nismo vidjeli u Hrvatskoj, a jasno se i ogradio od nekih ljudi…

Tko bi rekao da je to moguće. Profesionalni zabavljač objavio je dosad najozbiljniju predsjedničku kandidaturu u Hrvatskoj.

Bez imalo dociranja, bez izvještačenog prenemaganja, bez bahatosti i namještenih osmjeha.

Miroslav Škoro u nedjelju je ujutro objavio da se uključuju u utrku za petog po redu hrvatskog predsjednika. I time definitivno uzdrmao nade Kolinde Grabar Kitarović u njezin lagani reizbor.

– Riječ je o jednoj doista fantastičnoj kandidaturi. Sve je napravljeno po pravilima struke. Od kadra, u kojemu se u pozadini vidi biblioteka, do samoga Škore. Izgledao je smiren, pristojan, odmjeren, artikuliran, fokusiran…

Što je najvažnije, pokazao je respekt prema narodu ove zemlje, tražeći poštovanje na način da ga daje. To davno, davno nismo vidjeli u Hrvatskoj – kaže nam komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić, koja je za Slobodnu Dalmaciju analizirala objavu Škorine predsjedničke kandidature.

– Ta kandidatura davno je isplanirana, i jasno je da nije adhoc događaj. Škoro joj je dao odličan „frame“. Prozvao je političke stranke da su otele vlast narodu, što uostalom misli većina građana. Time ne zaziva nikakav predsjednički puč, nego se vodi važećim hrvatskim zakonima.

Nije govorio o Tuđmanovim ovlastima, niti o predsjedničkom sustavu. Za razliku od Zorana Milanovića, koji je nedavno objavio svoju predsjedničku kandidaturu, Škoro jasno govori i što će biti njegov program. I za taj program na izborima traži potporu – pojašnjava Ankica Mamić.

Uvjerena je da će Škoro do kraja ustrajati da ostane nezavisni kandidat, i da neće prihvaćati pomoć ni desnih ni lijevih stranaka.

– Ovim se istupom Škoro zapravo jasno ogradio od Velimira Bujanca, od Ruže Tomašić, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, svih onih koji mu zadnjih dana trče dati podršku. On podršku ne traži od stranaka, nego od svojeg naroda, posebno onih koji ne izlaze na izbore jer su zgađeni politikom. Pozvao se na prvi članak Ustava i pokazao pristojnost i respekt prema onima kojima se obraća – zaključuje Ankica Mamić.

Uvjerena da će Škoro uzeti solidan broj glasova i na desnici, i na lijevo-liberalnom centru.

I da ima velike šanse koncem godine ući u drugi krug predsjedničkih izbora.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare