Published On: Sri, stu 20th, 2019

BEZ IKAKVOG LOGIČKOG POJAŠNJENJA: Pročitajte tko sve nije glasao za inicijativu Sabine Ćudić

Klubovi zastupnika SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde i PDA su glasali za ovu točku.  Klubovi SDA, HDZ-a i DF-a su bili dijelom suzdržani, a dijelom protiv prijedloga, dok je SBB velikim dijelom bio za. Za su u konačnici bila 22 zastupnika, 48 ih je bilo protiv, a šest suzdržano.

Foto: I. Š./Klix.baFoto: I. Š./Klix.ba

U incijativi je Ćudić, između ostalog, navela da se zaustavi zlostavljanje djece u Zavodu, da resorno ministarstvo imenuje ljekarski tim koji će izvršiti reviziju dijagnoze i praksu redovnih ljekarskih pregleda te da se ovaj slučaj proslijedi nadležnom tužilaštvu. Također, zatraženo je i hitno razrješenje dužnosti članova Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda.

Foto: I. Š./Klix.baFoto: I. Š./Klix.ba

Na fotografijama koje je prethodno dostavila medijima vidi se kako su djeca vezana za namještaj i radijatore.

Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga djeca u takvom položaju provode veći dio dana i čitavu noć te su zbog takvog tretmana kod njih zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje.Zanimljivo je da je većina zastupnika čak i odbila da se o ovom problemu raspravlja na sjednici Zastupničkog doma.
Ovom prezentacijom izazvala je niz reakcija širom BiH, ali je unatoč svemu tome Parlament odbio njenu inicijativu da se hitno smijene članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću i to u roku sedam dana. Većina zastupnika čak je i odbila da se o ovom problemu raspravlja na sjednici Zastupničkog doma.
https://www.facebook.com/Poskok.info/posts/10157916336017340
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare