Published On: Ned, velj 23rd, 2014

Bevanda: Ukazati ćemo na prednosti BiH za investitore

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda ukazati će na konferenciji “Investiranje u zapadni Balkan”, koju sutra organizira EBRD u Londonu, na prednosti BiH koje mogu da budu od izuzetne koristi za investitore i pozvati ih da ulažu u BiH.

Bevanda će tokom obraćanja na premijerskoj sesiji poslati poruku da je BiH zemlja neiskorištenih potencijala, rekla je Srni portparol predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Amela Mulavdić.

“Govoriti će o značajnoj ulozi realnog sektora, Jadransko-jonskoj cesti, Jadransko-jonskom gasovodu i Koridoru `V C` kao značajnim projektima”, rekla je Mulavdićeva.

Prema njenim riječima, Bevanda će sa premijerima zemalja iz regiona definirati zajedničke interese koje će pokušati da pretoče u moguće regionalne projekte. 

Mulavdićeva je naglasila da će ova konferencija biti prilika za preduzetnike da se upoznaju o ulozi EBRD-a u zemljama jugoistočne Europe.

Sesiji će prisustvovati premijeri Srbije Ivica Dačić, Crne Gore Milo Đukanović, Hrvatske Zoran Milanović, Makedonije Nikola Gruevski, Albanije Edi Rama i samoprogalašenog Kosova Hashim Tachi.

Na marginama konferencije planirani su bilateralni susreti Bevande sa predsjednikom EBRD-a  i savjetnikom za vanjsku politiku u kabinetu premijera Velike Britanije.

avaz.ba