Published On: Pon, lis 21st, 2019

BEVANDA: HDZ BiH ničim nije uvjetovao formiranje vlasti, osim poštivanjem Ustava i zakona

Vrijeme je da se prestane s optužbama i prebacivanjem krivnje jednih na druge i da  konačno uradimo ono što je zakonska obveza i za što su nam birači dali glas.

Moramo formirati novo Vijeće ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više.

Ovakvo stanje zaustavlja reforme i prilike da BiH ostvari napredak u približavanju Europskoj uniji, kazao je Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice.

– Mnogi projekti su u zastoju jer nije formirana vlast na razini BiH. Čekamo ratificiranje niza ugovora kako bi sredstva iz kreditnih aranžmana bila operativna.

Ako se budemo držali svatko svojih zahtjeva i na neki način političkih ucjenjivanja na gubitku će biti svi u BiH, poručio je ministar Bevanda.

U BiH je važno raditi više i jače na vraćanju povjerenja među narodima, što je i obveza političkih predstavnika svih naroda. Nužan je dogovor svih strana, te postavljanje realnih ciljeva koji će biti što prije i provedivi, upozorio je ministar Bevanda.

Imajući u vidu naša nastojanja, bilo bi dobro da sastanak HDZ BiH i SDA koji je zakazan za idući ponedjeljak, 28. listopada, bude ujedno i završna faza u dogovorima oko formiranje vlasti kako bi država normalno funkcionirala i pomogla prije svega žiteljima u rješavanju njihovih životnih pitanja.

HDZ BiH ničim nije uvjetovao formiranje vlasti, osim poštivanjem Ustava i zakona, ali smo uvijek otvoreni u svojom kritikama zbog nedorečenosti i manjkavosti Izbornog zakona BiH i nedostatka volje da se kreiraju nova rješenja kojim će se poštivati potrebe svih naroda u BiH.

Nadam se da će se ovom pitanju posvetiti pažnja ne samo na ovom stranačkom sastanku nego uopće u političkom životu BiH, zaključio je Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice, stoji u priopćenju iz HDZ BiH.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare