Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Bettina: Vrelim nožem su me rezali po licu, po 7 dana mi nisu dali jesti, želim svom ocu u Njemačku

Must Read

Pravo ime djevojke koja je nakon višegodišnjeg zlostavljanja pronađena u selu Karavlasi jeste Betina Signer (Bettina Siegner), a u BiH je, prema njenom iskazu danom uz pomoć prevoditelja agencijama za provođenje zakona, čije je detalje dobio “Dnevni avaz”, stigla kada je imala 11 godina.

Avazovizvor navodi da se Betina u razgovoru s policijskim službenicima prisjetila mnogih slučajeva maltretiranja od članova obitelji Marinković, posebno od uhićenih Milenka i Slavice i njihove kćerke Monike. Maltretiranje je počelo kada je Betina imala petnaestak godina.

– Čim je došla u Karavlahe, djevojčicu su tjerali da radi teške poslove. Majka joj je često odlazila u Njemačku i Austriju da radi, dok je Betina ostajala s Marinkovićima. Potvrdila je skoro sve navode svojih susjeda koji su slučaj prijavili policiji. Ispričala je kako su je izgladnjivali, a jednom prilikom skoro cijeli tjedan joj nisu dali jesti – priča sugovornik sarajevskog lista.

Tom prilikom, prisjetila se, Milenko i Monika držali su je za ruke, dok ju je Darko, sin Milenkovog brata Zorana, udarao, nakon čega ju je ugrijanim nožem zarezao po licu i drugim dijelovima tijela, od čega i danas ima ožiljke! Tukao ju je, kazala je, i Zoran. Jednom prilikom, Zoran je, pijan, njenom glavom udarao o zid. Doduše, priznala je da su joj neki članovi obitelji Marinković ponekad krišom davali hranu, kao i neki susjedi.

Tragovi zlostavljanja na Betininom tijelu, tvrdi Avazov sugovornik, očigledni su. Posebno Betina ima “uspomene” od Monike, koja ju je posljednjih godina vrlo često zlostavljala.

Želi nazad u Njemačku

Betina je, tvrdi izvor Dnevnog avaza, pokušavala u nekoliko navrata otići do policije u Kalesiji, ali su svaki put članovi obitelji Marinković osujetili njenu namjeru. Betina je istražiteljima kazala da se članovi obitelji Marinković, ipak, nisu na njoj seksualno iživljavali.

– Ova djevojka zna koga ima u Njemačkoj. S ocem je imala kontakt do svoje osme godine i prisjetila se da je imao tragove invaliditeta na jednoj ruci te da živi u gradu Ajs Leben.  Nakon razgovora s policijom, molila je da je više ne vraćaju u Kalesiju, odnosno Karavlahe. Rekla je da se želi vratiti u Njemačku i živjeti sa svojim ocem, braćom i sestrama.

Milenku su slali novac

Kako saznaje “Dnevni avaz”, Betinina majka Kristina Signer (Christine Siegner) s Milenkom Marinkovićem vjenčala se 15.lipnja 2006. u Zvorniku. Kristina je policiji priznala da je, s obzirom na to da je često izbivala iz BiH, Marinkoviću redovno slala novac za izdržavanje Betine.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -